Kayıt Ol

Harry Potter Haberleri

Çevrimdışı Ectoras

• **
  • 167
  • Rom: 1
  • Düşsever...
    • Profili Görüntüle
Ynt: J.K. Rowling Favori Yazarlar Listesinde!
« Yanıtla #2475 : 06 Mayıs 2010, 19:25:11 »
C.S. Lewis konusuna girmeyelim bence.  :)
hııım bu sitede çok lewis rowling tartışması yaptım galiba...neyse haklısın bir yerde ben 24 saat tartışırım bu konuyu hemde zevkle lewisi eze eze tartışırım...ama sitenin havasını bozmayalım doğru diyorsun...
İnanma, ceketim inanma
Kuşların söylediklerine;
Benim mahrem-i esrarım sensin.

İnanma, kuşlar bu yalanı
Her bahar söyler.
İnanma ceketim, inanma!

Çevrimdışı Elendil

• **
  • 325
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2476 : 06 Mayıs 2010, 19:27:54 »
Ben de zevkle JKR'yi ezerim o ayrı bir konu C.S. Lewis'i ezmek biraz güç yahu ben zamanında denedim olmadı. Hem o eski konuya Amras Ringeril bence çok güzel bir şekilde kapatmıştı.

Çevrimdışı Ectoras

• **
  • 167
  • Düşsever...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2477 : 06 Mayıs 2010, 19:31:11 »
Ben de zevkle JKR'yi ezerim o ayrı bir konu C.S. Lewis'i ezmek biraz güç yahu ben zamanında denedim olmadı.
yapam dostum hikayesinin sonunda aslanın bi kükremesiyle iyilerin kazandığı(iyi dediğinde 3-5 insan iki fare bi tavşan:D:Dhahaha çok komik bi eser ya...)yapıtın kahramanını güle oynaya ezersin nesi güç bunun...
İnanma, ceketim inanma
Kuşların söylediklerine;

İnanma, kuşlar bu yalanı
Her bahar söyler.
İnanma ceketim, inanma!

Çevrimdışı Elendil

• **
  • 325
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2478 : 06 Mayıs 2010, 19:39:29 »
Yapıtın baş düşmanınıda (Hani 7 yıl peşinde koşulan.) "Oryantal yapa yapa" bitirirsin (Bonthey evet senden alıntılıyorum mahsuru yoksa). "Nesi güç bunun?"

Çevrimdışı Ectoras

• **
  • 167
  • Düşsever...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2479 : 06 Mayıs 2010, 20:13:28 »
elendilcim şakamı bu yani siz ciddi ciddi narnia günlükleri harry potterdan dahamı güzel bir seri diyorsunuz...yahu tamam tartışmayalım dedik gene tutamıyoruz kendimizi...neyse ciddi ciddi bu nuhabbeti kapatalım burada...
İnanma, ceketim inanma
Kuşların söylediklerine;

İnanma, kuşlar bu yalanı
Her bahar söyler.
İnanma ceketim, inanma!

Çevrimdışı Elendil

• **
  • 325
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2480 : 06 Mayıs 2010, 20:24:13 »
South Park'ın geçen bölümünde (14x2 idi sanırım) kitaplara fazla anlam yüklemekten bahsediliyordu. Bahsi geçen kitaplar sinemada Blockbuster dediğimiz (kitap dünyasındaki ismini bilmiyorum Bestseller tam uygun değil sanırım) filmlere benzer şeylerdi. Yazarları tarafından da büyük oranda tırt olsun diye yazılmış ya da eğlence olsun diye yazılmış kitapların, onları okuyup sevenler tarafından ilahlaştırılmasından bahsediliyordu.

Bu çok kötü bir durum olabiliyor bazen. Kitapların hakettikleri değerleri alamadığını görüyoruz, o değeri haketmeyenlerin de orda olduğunu. Yukarıda yazılarında Elendil ve Bonthey çok iyi ifade etmişler görüşlerini ama ben de şunu söylemek istedim. Hem Narnia kitapları hakkındaki genel görüşe de bir yorum olur.

Narnia kitapları çocuksudur. Bunu en büyük hayranları bile inkar edemez diye düşünüyorum. Ama bu bir eleştiri ögesi olamaz. Çünkü Narnia bir "masal"dır. Bir peri masalıdır. Tolkien ve Lewis arasında geçen bir tartışmadan bahsedeyim size; bildiğiniz gibi, Narnia'da bir Noel baba vardır. Lewis bunu ilk kullandığında Tolkien'e okumuştur. O ise şiddetle karşı çıkmıştır. Sebebi şu; tamamen hayali bir dünya kurdun, her şeyi baştan anlatıyorsun ve bunun içine yüzde yüz insan yapımı bir karakter koyuyorsun.

Narnia klasik masalların kalitesine bu şekilde göndermeleriyle yaklaşır. Masalların öğüt verme yönlerinin her birine sahiptir. Onlardan farklı olarak Lewis'in kişisel fikirleri (Dini duygular vs.) kitapların en büyük katkı maddesidir belki. Narnia yukarıda bahsettiğim değeri verilmeyen kitaplar arasında. Tabi popüler kitle arasında. Çocuk kitabı de geç. Öyle değil. Zaten C.S. Lewis Hıristiyanlık tarihinin en büyük araştırmacılarından kabul edilen birinin basit bir çocuk hikayesi anlatması beklenemezdi.

Her bir kitabı ifade ettiği anlamlarla düşünmek lazım. Salt eğlence arayışı bazen bir çok şeyi kaçırmamıza sebep oluyor :)

Uzun ve gereksiz bir yazı yazdım, kusura bakmayın artık :D

İnciler için özet; Narnia boş bir eser değildir.

Bence de kapatalım. :)

Çevrimdışı diana

• 513
  • Rom: 16
    • Profili Görüntüle
Ynt: Umbridge En Kötü Öğretmen!
« Yanıtla #2481 : 07 Mayıs 2010, 21:30:49 »
Hiçbir karakterden bu kadar nefret ettğimi hatırlamıyorum.
Gerçekten iğrenç. :dl

Çevrimdışı diana

• 513
  • Rom: 16
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dobby Dönüyor!
« Yanıtla #2482 : 07 Mayıs 2010, 21:35:57 »
Ölmesin ya  :fringa :fringa
Bende aynı şeyleri dedim ama elden ne gelir. :(

Çevrimdışı Elijah

• 627
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2483 : 07 Mayıs 2010, 21:56:15 »
Dobbyyle Gollum akraba gibi ;D

Ölmesine bende üzüldüm,neşe katıyodu HP ye,başımız sağolsun
Planemo Syndrome

Çevrimdışı Elijah

• 627
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2484 : 07 Mayıs 2010, 23:52:44 »
ben maalesef son kitabı okuyamadığım için Dobbynin öldüğünü şimdi duyuyorum :D
Planemo Syndrome

Çevrimdışı LegalMc

• 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Umbridge En Kötü Öğretmen!
« Yanıtla #2485 : 08 Mayıs 2010, 14:20:12 »
Hele o sesi  :-\ Iııyykk  :P  :dl
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.

Çevrimdışı Ira Arel

• **
  • 198
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2486 : 08 Mayıs 2010, 15:27:16 »
J.K. Rowling in HP serisinden başka kitabı varmı diyorsunuz, gerek mi var? 7 kitapta bir dünya inşaa etmedi mi? Ben ilk kez bir kitapta herşeyi oradaymışım gibi yaşadım bu kadar net.
"Bize aslında kim olduğumuzu göstren şey yeteneklerimizden çok SEÇİMLERİMİZ'dir."

Çevrimdışı Ira Arel

• **
  • 198
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Harry Potter hayranlarına müjde!
« Yanıtla #2487 : 08 Mayıs 2010, 15:41:36 »
JKR de kendisine güvenmiyor oldu. Harbi ne olacak bizim bu eleştirilerimiz, nereye gidecek? Sanırsın ki hepimiz dünyaca ünlü yazarlarız ve JKR nin kabuğundan çıkmaya korktuğunu söylüyoruz. Hayret. Hangi kabuk bu arada o? Ve tek başına HP bir dünya zaten.
"Bize aslında kim olduğumuzu göstren şey yeteneklerimizden çok SEÇİMLERİMİZ'dir."

Çevrimdışı Baal Adramelech

• 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2488 : 08 Mayıs 2010, 15:41:38 »
J.K. Rowling in HP serisinden başka kitabı varmı diyorsunuz, gerek mi var? 7 kitapta bir dünya inşaa etmedi mi? Ben ilk kez bir kitapta herşeyi oradaymışım gibi yaşadım bu kadar net.

JRR'ın yanından geçemez JK. Eğer Yüzüklerin Efendisini okuyup da zevk almadıysan okumamışsındır. :)
#rekt

Çevrimdışı LegalMc

• 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Harry Potter hayranlarına müjde!
« Yanıtla #2489 : 08 Mayıs 2010, 16:33:52 »
JKR de kendisine güvenmiyor oldu. Harbi ne olacak bizim bu eleştirilerimiz, nereye gidecek? Sanırsın ki hepimiz dünyaca ünlü yazarlarız ve JKR nin kabuğundan çıkmaya korktuğunu söylüyoruz. Hayret. Hangi kabuk bu arada o? Ve tek başına HP bir dünya zaten.

Bir de şunu düşün; bizim eleştirilerimiz olmasa J.K.R ne olacak, nereye gidecek...

Ve de hepimiz tabii ki de dünyaca ünlü yazarlar değiliz ama dünyaca ünlü yazarları okumuş kişileriz. Bu da bize eleştirme hakkı verir.
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.