Kayıt Ol

Hırsız - Attolya Kraliçesi - Attolya Kralı // Megan Whalen Turner

Çevrimdışı BerkeB

• 494
  • Rom: 7
  • Onu bulan herşey'i bulur
    • Profili Görüntüle
Megan Whalen Turner'ın HIRSIZ ı bence okunabilir bir kitap ilgi çekeceğini düşündüm ve buraya tanıtımını koydum. D&R da bakınırken rastgele rafda gördüm ve aldım güzeldi. Tavsiye ederim...

Arka Kapak
Boşboğazlığı yüzünden kendini kralın hapishanesinde bulan Gen’in buradan kaçmak için pek bir şansı yok gibidir. Günlerini, güneş görmeyen, tek kişilik hücresinde, zincire vurulmuş halde geçirmektedir. Derken bir gün kralın danışmanı, kâhin, imkânsız görünen bir görev için onun yeteneklerine ihtiyaç duyar. Gen, kral için, başka bir ülkenin topraklarındaki, gizli bir hazineyi çalacaktır. Böylece çetin bir yolculuk başlar. Gen, onlar için sadece, bu görev için seçilmiş bir araçtır. Ama her koşulda dört ayağı üzerine düşmeyi başaran Gen’in de kendi planları ve herkesi şaşkına çevirecek sürprizleri vardır.

Yazar:Megan Whalen Turner
Çevirmen:Ebru Sürmeli

Sayfa Sayısı: 304
Dili: Türkçe
Yayınevi: Karakedi Yayınları
Bakmayın şiir yazdığıma romantik değilim :).

Çevrimdışı magicalbronze

• *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Attolya Kraliçesi
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2010, 19:11:25 »

Karakedi Yayınları bu sefer okurlarının karşısına oldukça meraklandırıcı ve sürükleyici bir kitap ile çıkıyor!

Attolya Kraliçesi adlı Megan Whalen Turner'un yazmış olduğu kitap da, Kraliyet Hırsızı Gen'in başından geçen maceraları anlatıyor.
Alıntı
    Kraliyet Hırsızı Gen, ülkesi Eddis’e dönmüştür dönmesine ama bir parçasını Attolya’da bırakarak… Attolya kraliçesi canını bağışlamış olsa da ondan en değerli şeyini, hünerini, almıştır. Ama o Eugenides’tir, adını hırsızların tanrısından almıştır ve çalamayacağı hiçbir şey yoktur, tek elle bile. Ve bu kez çalacağı değerli bir taştan, büyük bir hazineden çok daha fazlasıdır: Bir adamı çalacaktır, bir kraliçeyi, barışı…

Ebru Sürmeli'nin çevirisini üstlendiği bu kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Berre

• 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Attolya Kralı // Megan Whalen Turner
« Yanıtla #2 : 11 Temmuz 2011, 20:05:07 »

Hırsız'la "Newberry Honor Book" ödülünü kazanan yazar ailesiyle birlikte Ohiao'da yaşamakta olan Megan Whalen Turner'ın yeni romanı Attolya Kralı'da raflarınızı süslemeye hazırlanıyor!

Eddis Hırsızı Eugenides bu kez tüm hünerini ve zekâsını konuşturmuş, koskoca bir krallığı, Attolya tahtını çalmıştır. O artık Attolya kralıdır. Ne var ki Attolyalılar için hâlâ bir yabancı, tahta çıkmayı hak etmeyen bir budala, devlet işleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir kukla kraldır. Ya da zekâsını hafife alanları pişman edecek bir düzenbaz…

Alıntı
"Turner'ın yarattığı dünya öylesine canlı ki, karakterler bir yana, neredeyse mitlerine bile inanacağım."
-Kristin Cashore-

Ebru Sürmeli'nin çevirisini üstlendiği bu kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.