Kayıt Ol

Şibumi - Trevanian

Çevrimdışı Bardes

  • **
  • 210
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
Şibumi - Trevanian
« : 10 Temmuz 2010, 19:35:55 »


Nicholai Hel, yarı Rus, yarı Alman asıllı koyu bir Amerikan düşmanı. Şanghay'da doğmuş, bir Japon generali tarafından büyütülmüş ve '"Go" oyunu öğrenmiş. Bask dili dahil yedi dili ana dili gibi konuşuyor. Üstün düzeydeki "yakın algılama" yeteneği sayesinde fotoğrafı bile çekilemeyen bu yenilmez savaşçı günün birinde emekli olarak yaşadığı şatosundan  amansız ve acımasız bir dövüşe katılmak üzere çıkıyor.
(Arka Kapak)

Yorumum:

Sürükleyici, merakınızı kamçılayan türden bir kitap. Biraz da polisiye var içinde. Türlü sebeplerden elimde fazla oyalanmasına rağmen sevebildim.

Go oyunu, yakın algılama, çıplak elle öldürme sanatı epey ilgimi çekti.

Kitaptan Dipnot:

Bu kitap boyunca Nicholai Hel birçok kez çıplak elle öldürme yöntemlerinden yararlanacak, fakat bu yöntemler hiçbir zaman ayrıntılı biçimde tarif edilmeyecektir. Yazar daha önceki bir kitabında tehlikeli bir dağa tırmanma yöntemini ayrıntılı olarak anlatmıştır. Bu kitabı filme alma sırasında yetenekli genç bir dağcı kaza sonucu düşerek ölmüştür. Daha sonraki bir kitabında ise yazar, iyi korunan bir müzeden bazı tabloların nasıl çalındığının, ayrıntılarına girmiş, kitabın İtalyanca çevirisi piyasaya çıktıktan bir süre sonra Milano Müzesi'nden üç tablo, anlatılan yöntemlerle çalınmış ve bulunduklarında ikisinin onarımı yapılamayak şekilde tahrip edilmiş olduğu görülmüştür.

Şimdi de, basit bir sosyal sorumluluk duygusu yazara, bir avuç okuyucuyu çok ilgilendirse bile, işin acemisi olanlara, veya işin acemisi olanlar tarafından bazı zararlar verilmesine sebep olmamak için, ayrıntılara hiç girmeme yolunu seçmektedir
. 8)