Korkma Ben Varım
“Öldürdüğüm insanlarla iyi arkadaş olacağımızı düşünmüşümdür hep.”Dublörün Dilemması’nın yazarından komik, hızlı, şoke edici bir roman daha.
Gönül İşleri Bakanlığı’nda basın müşaviri dövüş ustası Fu.
Başkalarının intikamını alarak hayatını kazanan Gıcırbey.
Tarih öğretmeni dilber Şebnem Şibumi.
Padişah yorganları satıcısı Enver Paşa.
Dul gangster Hayati Tehlike.
Mr. Spock, Abdülcabbar, Ruhiye Hanım, papağan Huduni, cin Jajha, Atom Bombacıyan, Uçan Kız, Abidin Dandini, Leyla Kalahari ve diğerleri...
Korkma Ben Varım’ın her sayfası sürprizlerle dolu.
Aşk, dostluk, intikam, yalnızlık ve şiddetin ustaca harmanlandığı roman, olağanüstü bir enerji saçıyor.
“Bu kitap karnaval sırasında başgösteren bir bombardımana benziyor.” - MURAT UYURKULAK
-
"Korkma Ben Varım" ve Murat Menteş üzerine milyonlarca şey söylenebilir. Ancak benim için, söyleyebileceğim ilk şey: İnsanın edebiyat zevkine bambaşka bir boyut kazandıran, kelimelerden zevk alınabileceğini öğreten ve hatta dünyaya/edebiyata bakış açımızı değiştirecek kadar sağlam bir eser olduğudur.
Ciddi anlamda "edebiyat" tatmak isteyenler için önereceğim ilk isim böylece Murat Menteş oldu. Kurgusundan tutun da karakterlerine kadar bambaşka bir evren o. Özellikle karakterler... İhsan Oktay Anar okuyanlar bilir, her karakterin bir hikâyesi vardır. Bu benim en keyif aldığım yönlerinden birisiydi İhsan Oktay'ın. Murat Menteş bunu birkaç adım daha öne çıkartmış. Kitabı karakterlerin bakış açılarına göre bölmüş. Kurguya dahil olan herkesin, neyi nasıl düşündüğünü görebiliyoruz... Ve hepsi, en sonunda öyle bir noktada birleşiyor ki insan sadece bakıyor bir süre.
Kaç sayfaya öylece baktığımdan emin değilim. Ama emin olduğum bir şey var: Murat Menteş sıradan bir yazar değil.
Tekrar tekrar okuyacağım, harikulade bir kitaptı "Korkma Ben Varım".
Sadık Yemni, Alper Canıgüz, Murat Menteş... Son birkaç aydır Türk yazarlarından aldığım hazzı hiçbir yabancı yazara değişmem. Buna Stephen King, Neil Gaiman ve M. Weis dahil.