Şimdi lotr'daki büyücüler zaten bizim kafamızda canlandırdığımız "büyücü"kavramıyla tam örtüşmüyor.Onlar bir maia belli amaçlarla gönderiliyorlar Orta Dünya'ya gerektiği zamanlarda güçlerini kullanıyolar ve Tolkien bunu bir biçimde anlatmıyor...Eragondaki büyü genelde frp kitaplarında gördüğümüz tarza benzer,ama Harry Potter'da büyü zaten en önemli olgulardan birir ve yoğunlukla kullanılması gerek hikaye neredeyse büyülerin etrafında dönüyor.Bence Harry Potter büyülerinde bir kusur aranmamalı.
katılıyorum. yüzüklerin efendisindeki evren bambaşka. ve herşey enteresan. büyü etrafında dönmüyo. büyücü diye bir sınıf veya ırk da yok. bunlar sadece 5 kişi. 2sinden nerdeyse hiç bahsedilmiyo. 1inden çok az. kaldı 2 kişi. onlarda zaten belli bile olmuyo.
harry potter ise şu yaşadığımız dünyada geçiyor. ve ilginç farklı tek olay büyü ve büyücüler. zekice ayrıntılandırılmış olsa da basit düşününce sadece bu var.
ikisini de okudum. ikisinin de hayranıyım. kesinlikle birini diğerine değişmem. bu iki eser ön plana çıktığı için elma armut karşılaştırılması yapılmasını pek de sevmiyorum. şu anda tolkien okuyorum. hp yi küçüklüğümde okudum. ve bana çok güzel şeyler yaşattığını inkar edemem

edit: imla. ortam farkı. bayadır imla editi yapmamaıştım

evet yeniyim.