Uzun zamandır dinlememiş olduğumdan ve bu aralar grind'a sarmışken, haydi Kuaför Cengiz'i aç dedim kendime. Arama kısmına Kuaför Cengiz yazmamla birlikte Spotify ansızın dondu. Kendine geldiğinde baktım ki bizim Kuaför yokmuş Spotify'da. Olur iş değil. Şimdi bilmeyenler bu nasıl grup ismi diyebilir ama Türkiye'de grindcore denilince akla ilk gelen gruplardan biridir. Ölüm gibi ruh kokar resmen, ilk ve tek albümleri İstanbul Hatırası. Türe meraklılar saldırın. Eğer eski Türk metal gruplarının albüm veya demolarını nereden indireceğinizi bilmiyorsanız aşağıya bir uğrayın.http://oldturkishmetal.blogspot.com.tr/Grind'ı ise sevmeme rağmen bir türlü türü derinlemesine dinleme fırsatı bulamadım. Bilgim sınırlıdır bu türde. Sevdiğim gruplar şöyle: Terrorizer, Nasum, Napalm Death, Agnostic Front, Cro-Mags ve bir de son albümüyle geçen yıl ortalığı dağıtan Wormrot. Bak şunu dinle sonra kafayı benzinle yıka, dediğiniz grindcore grup tavsiyelerine açığım. Ne kadar leş, o kadar iyi.Kuaför Cengiz - Şaban Abi'nin Çay Bahçesi
Severiiisss.
yavanna, önerilerin için çok sağ ol. Carcass (insanlık suçu), Brutal Truth (vahşet), Anaal Nathrakh, Misery Index ve Dying Fetus (hayvanlar) bildiğim ve öldüğüm gruplar. Ama doğrusu Brutal Truth dışındakileri Anaal (black) hariç death grubu olarak görüyorum. Elbette grind etkileri hissediliyor ama tam da saf yapmıyorlar işi bence.Pig Destroyer, Insect Warfare ve Aborted sürekli denk geldiğim ama hiç tanışmadığım gruplardan. Sayende şu an Pig Destroyer'dan başladım dinlemeye. metal-archives'da Prowler in the Yard en yüksek notu almış olduğu için ondan başladım. Yalnız albümün yarısına geldim, yok böyle bir manyaklık. Rifler tokat atıyor resmen.Diğer grupları da sıraya ekledim. Bir bakayım hepsine.AlıntıSeveriiisss.Ha ha hem de nasıl.E madem bilene denk geldik bir de ben önereyim. Bak aşağıdaki death grubunu çevremde daha bilene rastlamadım ama muazzam bir gruptur. Bilmiyorsan bir gör bence. Bu kıyağı da kimseye kolay kolay yapmam bak. Grey Heaven Fall - Grey Heavens Of Autumn
yavanna, hiç sorma last.fm kartlarını doğru oynasaydı şu an çok büyük bir platformdu ama kendi kendilerini bitirdiler zamanla. Ama müthiş faydalandık ya.My mouth is full of dropkicking astronouts. Bak buna ilk defa denk geliyorum, hatta böyle zıpır bir gruba. Aklıma ilk defa Devourment dinlediğim zamanlar geldi. İlk tepki olarak doğal hâliyle "müzik bu değil, ancak ahmaklar dinler bunları" gibi beylik laflar etmiştim ama zamanla anlamıştım ne zengin bir müzik olduğunu. Şimdi bu da farklı geldi. İlk etaptaki düşüncem Carnivore Diprosopus ile Crystal Castles karışımı gibi olduğu yönünde ha ha. Sevdim ama, daha da dinleyeyim bir.Yazdığın gruplardan bazılarını biliyorum, bilmediklerime bir bakayım. Ayrıca Cattle'ı kim bilmez. Lütfen ama. Eski yazdığın grupların çoğuna da baktım. Hepsini sevdim ama Repulsion nedir öyle ya. Zaten ben de en çok old-school ve şakası olmayan grupların hastasıyım. Mesela Rotten Sound gibi tavrını koruyan gruplara hep sempatim olmuştur. Repulsion'a nasıl denk gelmemişim aklım almıyor, anıt gibi eser bence, ders niteliğinde. Şimdi grubun ismini neden 4 o'yla yazdığını da anlıyorum.Sayende bayağı keşfetmeye başladım. Daha da dinledikçe fikirlerimi ayrıntılı yazarım. Ayrıca önerdiklerini burada okuyan birçok kişi takip ediyordur eminim. Yazmaya devam.