Kayıt Ol

Beyaz Kraliçe - Philippa Gregory

Çevrimdışı Victoria

  • **
  • 316
  • Rom: 3
  • Peynir!
    • Profili Görüntüle
Beyaz Kraliçe - Philippa Gregory
« : 07 Eylül 2010, 17:39:10 »
Spoiler: Göster


Kitap Adı: BEYAZ KRALİÇE
Orjinal Adı:  
Yazarı: PHILIPPA GREGORY
Türü: TARİH
Çevirmen: DEMET ALTINYELEKLİOĞLU
Barkod:  
ISBN: 978-605-4377-31-2  
Sayfa Sayısı:  
Basım Tarihi: EYLÜL 2010
Arka kapak
15. yüzyıl. Tudor Hanedanı öncesi ülkeyi yöneten kraliyet ailesinin dramatik ve dokunaklı hikayesi. Önlenemez kadınlar. Güller Savaşı.

KUZEN KUZENE KARŞI
Plantagenet’ler İngiltere tahtı için sayısız savaşa girdi. Onlar, Tudor’lardan önce İngiltere’yi yöneten ve tahtta hak iddia eden hanedandı. Philippa Gregory, romanında gizli oyunlar ve mahrem öykülerle Plantagenet’lere yeniden hayat veriyor. Ailenin gizli kahramanlarını, boyun eğmez kadınları tanımaya Beyaz Kraliçe Elizabeth Woodville’le başlıyoruz.

Beyaz Kraliçe, genç Kral Edward’la gizlice evlenen, olağanüstü güzel ve hırslı bir kadının, Elizabeth Woodville’in öyküsünü anlatıyor. Sonradan taç giyerek kraliçe ünvanını alacak Elizabeth, ömrü boyunca ailesinin başarısı için mücadele ediyor.Ancak iki oğlunu, tarihçilerin yüzyıllardır çözümleyemediği esrarlı bir olayda kurban veriyor.Londra Kulesi’nde kaybolan prenslerin akıbeti bugün bile çözülememiş bir sır. Philippa Gregory, kendine özgü, nitelikli bakış açısıyla, İngiliz tarihindeki bu çözülmemiş gizemi, kusursuz bir araştırma ve benzeri olmayan kurgu yeteneğiyle gözler önüne seriyor.

Şuan küçük çocuklar kadar mutluyum. :)
Artemis yayınlarına girdiğimde, ilk gördüğüm kitaptı. Daha doğrusu uzun zamandır çıkmasını heyecanla beklediğim bir kitap olunca, gözüm ondan başkasını görmedi.
Ve ingiliceden türkçeye çevirende Demet Altınyeleklioğlu
Kitabı alıp henüz okumadım. Ama beğeneceğim kesin.
Herkeze tavsiye ediyorum.
Spoiler: Göster

''I do not suffer from insanity, I enjoy every minute of it."
- Edgar Allan Poe

Çevrimdışı Gülbüyüsü

  • **
  • 84
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Beyaz Kraliçe
« Yanıtla #1 : 01 Mayıs 2013, 00:48:15 »
Bir arkadaşım hediye ettiği ve tarihsel kurgulara ilgi duyduğum için okuduğum kitap. Fakat beklediğim yoğunluğu bir türlü hissedemediğim bir eser desem yeridir. Öncelikle Elizabeth belirtildiği gibi hırslı bir kadın olarak değil aşık ve aileisni korumaya çalışan bir kişilik olarak çıkıyor karşımıza. Yani öyle ürrem gibi entrikalarda arikalar yaratan bir kadın beklemeyin :) Ayrıca dili biraz yavan geldi desem yalan olmaz. Yer yer sıkıldım ve araya birçok kitap sokup, üstüne bitirdim diyebilirim. Tabi zevk meselesi. Ama bir kez daha İngiliz kraliyet sisteminin (Avrupa genelinde böyleydi zaten) ahlaktan yoksun, ortaya karışık hali midemi bulandırdı :P
Kim olduğunu unutursan, olmaman gereken kişiye dönüşürsün.