Şimdiye dek Civilization, Master Of Orion, Alpha Centauri gibi pek çok 4X oyunu oynadım ama hiçbirinde Endless Legend'taki kadar sıkılmamıştım

Birimlerin çeşitliliği, farklılığı, klasik olmamaları falan iyi hoş ama oynanış açısından çok kötüydü kendi adıma.
Üretilebilir sınıf sayısı sadece dört. Bunlardan biri de Settler olunca geriye yalnızca üç savaş birimi kalıyor. Bu sayı bana çok az geldi açıkçası; HOMAM’daki renkli orduları burada da görmek isterdi gönül.
Savaş sistemi çok yetersiz ve sıkıcı. Teknoloji ağacının hiçbir taktiksel yanı yok. Bir yerden sonra rastgele seçmeye başlıyorsunuz gidiyor. Daha da sinir bozucu olanıysa şehirlerinizden biri kuşatma altına alındığında oturup izlemekten başka hiçbir şey yapamamanız. Şehrinizde bir kahramanın bulunması ya da kışlalarınızın ağzına kadar dolu olması (içeride bir seferde sadece 4 birim tutabiliyorsunuz ve bir kez bu rakama ulaşınca yeni birim üretmek için askerlerinizi dışarı çıkarmanız gerekiyor, o da bir garip) hiçbir şeyi değiştirmiyor; çünkü adamlarınızı çıkarıp da işgalcilerle savaşamıyorsunuz. Öyle bir seçenek oyunda yok. Yapay zeka da en son oynadığımda bayağı bir dengesizdi.
Başında epey vakit geçirdim, çok büyük hayal kırıklığına uğradım, sonra da bir daha asla geri yüklememek üzere sildim. Siz severek oynuyorsanız ne mutlu size elbette. Sonuçta amaç o, eğlenmek