Zaman Çarkı zevkinize hitap eder mi bilmiyorum ama içinde Ejderha Mızrağı'ndan esintiler tabii ki var. (Gerçi benzerlikleri bir elin parmaklarını geçer mi bilmiyorum.) Doğaldır, zira Ejderha Mızrağı serisi D&D ile iç içe yaratılmış bir evrende geçer ve birçok fantastik yazarı D&D ve benzeri masaüstü rol yapma oyunlarından hoşlanıyor. (Bknz: Patrick Rothfuss, siz de sevdiğinizi söylediğiniz için örnek verdim.). Varmak istediğim sonuç: Her ne kadar hoşunuza gitmese de Ejderha Mızrağı, Yüzüklerin Efendisi gibi bir mihenk taşıdır.
Buradan Zaman Çarkı için varacağım sonuç ise çok basit temeller üzerinde efsanevi bir seridir. İyi ile kötünün savaşı destansı ve mükemmel bir biçimde işlenmiştir. Gerektiğinde politika ve güç savaşları ile ayakları yere basarken gerektiğinde kehanetler ve büyülerle fantastiğin sınırlarını zorlar. Diyardan diyara, kültürden kültüre gezerken kendinizi kaybedebilirsiniz, fazlasıyla detaylıdır. Birçok insanın okurken not aldığını duymuştum zira mekânları ve karakterleri takip etmekte güçlük çektiklerini söylüyorlardı. Eğer detaylı anlatımdan (karakterlerin giydiği kıyafetin işlemelerinin bile yazıldığı bir kitap çünkü) hoşlanmıyorsanız önermem. Ancak tüm bunların yanında Zaman Çarkı'nın çıkarttığı yolculuk ve ulaştığı son eşsizdir. Okumadığım çok kitap olsa da bugüne kadar okuduğum en güzel seridir.