Uyum ahenktir. Zeka ve empati uyumdur. Tüm algılar uyum içindir. Örneğin şuan uyumlu olmanın hazzı için savaşıyorsun. Sosyal hazlar...
Kusura bakma da, zekanın ve empatinin uyumla alakasını göremedim. Hele "tüm algılar uyum içindir" kısmına yıkıldım

uyumlu olmanın hazzı mı? savaşmak mı? sosyal haz mı?
Uyum demek karşındakine ayak uydurabilmektir. Varlık karşısındakine ayak uydurma ZORUNLULUĞUNA SAHİP OLAMAZ. Oysa empati karşındakini anlama sanatıdır. ONUNLA UYUM İÇİNE GİRİLMESİ MECBURİ DEĞİLDİR Uyum empatiden doğar. Ama Empati sana uyum zorunluluğu vermez. Örnek yazdığım mesajdır. Empati kurarak demek istediğini anladım. Ama sana uyum sağlamadım.
"Tüm algılar uyum içindir" dedin: Buna da açıklık getirelim birlikte;
İnceleme 1: Algılamak Bir psikoloji terimi olup; Duyularla kazanılan her türlü birikimdir. Bir şeyi duyup o şeye anlam verirseniz, algı olmuş olur. Ağaç dallarının rüzgar eşliğinde çıkardığı sesi algılarsınız. Ama bir ağaç dalı ile uyuma giremezsiniz. Sadece dinlersiniz ve beğenirsiniz.
İnceleme 2: Algılamak bir Biyoloji terimi olup; Vücudun her hangi bir sinyali yorumlayabilmesi demektir. İnsanlardaki iletişim sistemi buna örnektir. Birbirlerinin konuşmalarını anlarlar; ama UYUM GÖSTERMEK ZORUNLU DEĞİLDİR. Kişisel düşüncelere saygısızlık bile söz konusu olabilir
Uyumlu olmanın hazzı için yaşadığımızı söylüyorsun. Ben insanlarla uyumsuz olmanın hazzı için yaşarım. Herkes uyumlu olsaydı, herkes aynı şeyi düşünürdü. Herkes aynı şeyi düşünse herkes aynı olmaz mıydı? Peki herkes aynı olsa yaptığımız yanlışları görebilirmiydik? Bu durumda, değerli arkadaşım, Söz konusu durumun bize haz verebileceğini sanmıyorum.
Savaşmak: zaten kendisi başlı başına bir uyumsuzluk abidesi. uyum ve uyumsuzluk çakışıyor. Kazanan tarafın sevinci ve kaybeden tarafın hüznü.
Sosyal hazlar.. : HİÇBİR SOSYAL OLAY HAZ DEĞİLDİR.
Edebiyat yapmışsın desem. Birilerinin başından gitmesini istemek bile maleficum'un yazdığı şeyi destekler. Olaya kökten yaklaşın biraz, sitede dil olarak türkçe kullanman bile bir çeşit uyumdur. Tersinin empatiyle ne ilgisi var o.O Ölmemek için o gün yediğin şeyler bile gücünü korumaya yöneliktir, zeka ile yoktan besin yaratma fantezisine pek ulaşılabileceğini sanmıyorum. Acı ile hazzı değişm.. Solumak yerine nefesini tutan, ya da hemen o an yaşamak yerine kendisini öldüren birine henüz rastlamadım, siz rastladıysanız hemen adını verin mezarına gidiyorum. 
Birilerinin başından gitmesini istemek uyumsuzluktur. Maleficium'un görüşü ile tamamen zıt bir şeydir. Bu sitede Türkçe olarak anlaşmak bir uyum değil, uyumsuzluktur. herkes anlaşmak zorunluluğunda değildir. Aynı dili konuşabilirsin, bu zeka ile ilgili bir durumdur. Ancak aynı düşüncelere sahip olmak(uyum), sırf aynı dili konuşuyoruz diye söz konusu olamaz.
kimileri güç için değil, hayatta kalmak için yemek yerler. Bu da zeka ile ilgilidir. Ayrıca Kimse zeka ile yoktan besin yaratabileceğimizi iddia etmedi. Bu bir nevi büyü olurdu ve büyünün zeka ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Zekanın büyü ile tek alakası, zekamız sayesinde büyü yapabilmeyi düşünmemizdir. Ama yine aynı zeka, bize bunun imkansız olduğunu söylüyor.
Solumak yerine nefesimi tutmayı çok kez istedim. Zekam izin vermedi arkadaşım. Malesef zekam izin vermedi. Ayrıca, bunu isteyen tek kişi de ben değilimdir. Çoğu kişi sıkıntılı zamanlar yaşamış, bunun üzerine Nefessiz kalmayı dilemiştir.