Sahte haberlere ne kadar çabuk inanıldığını bir kez daha öğrendim :Kuzenimden, Sevimli Hırsız filmiyle ortaya çıkan minyonların Nazilerle alakası olduğuna dair bir saçmalık duydum. "Minyonların Gerçek Hikayesi" diye internette dolanan bir söylentiymiş.Şu çizgifilmlerdeki gizli mesajlar gibi bir şeyle alakası olup olmadığını sordum, olmadığını söyledi. Ardından ne mi yaptım? Sıcağı sıcağına, o da yanımdayken internetten araştırmaya koyuldum. Sözüm ona minyonların esin kaynağının, yahudi çocukları gaz odasına atmadan önce giydirildikleri giysiler olduğu iddiası vardı. Saçmalık! Birini gazla boğmak için onu giydirmekle mi uğraşılırmış? Kanıt olarak sunulan resme bakıyorum; gemi güvertesinde, eski tarz dalgıç kıyafeti giymiş yetişkin insanlar var. Ne alakası var bunların çocuklarla Nazilerle diye, kuzenime soruyorum.Her şey sonra anlaşıldı. Meğersem 2016'da ortaya atılmış düzmece bir habermiş. Karşıma çıkan ilk site de, zaten haberin yalanlığından bahsediyormuş: Link İddianın içeriği mantıksız ve resimlerde aksini söylüyorken, bu gibi zırvalıklara inanıp yaymak niyedir?!Neyse, kuzenimi bu konuda bilgilendirdikten sonra kendisine Maus - Hayatta Kalanın Öyküsü çizgi romanını verdim. Tarih kitabı değil, evet. Yine de, yalan olduğu hemen anlaşılan saçmalıkları doğru diye öğrenmesinden iyidir.
Şöyle bir derleme var; http://imgur.com/gallery/SFC3J
Mercimek çorbası sevmeyen biriyle ilk kez karşılaştım. Böylece, mercimek çorbası sevmeyen insanların varlığını ilk kez bugün öğrendim. Kalplerde hüzün Nasıl mümkün olabilir böyle bir şey, nasıl?! Kabullenemiyorum.
Mercimek çorbası sevmeyenler mi varmış :ohm?y Şok ! @Rosemary'ye katılıyorum; bi' abartı kokusu alıyorum
Mercimek çorbası diye aldığım ve güle oynaya kaşıklamaya giriştiğim mercimek çorbasının, brokoli çorbası çıkması. Ben şok. Ben iptal.