J.R.R.Tolkien’in yazmış olduğu “Önsöz” Yayında!

lotr onsoz

Yüzüklerin Efendisi serisi bir çoğumuz için fantastik edebiyatın en önemli yapı taşlarındandır. Gerek üçleme için çekilen filmler, gerek eski tarihçeyi anlatan kitaplar, gerekse fikrin başlangıcında yatan masal ile günümüze kadar gelen bu fenomen hala daha konuşulmaya, tartışılmaya ve okunmaya devam etmektedir.

Ülkemizde maalesef geç fark edilmiş bu eserin filminin gelmesiyle birlikte -ki son filmin aldığı Oscar ödülleriyle- artık türünün ötesinde bir üne kavuşan Yüzüklerin Efendisi; Tolkien’in bizler için yarattığı o eşsiz dünyanın yansıması sonucu oluşmuştu. Bir çoğumuz bu seri ile türe olan ilgimizi ve farklı dünyalara açılan kapıları farkettik…

İşte şimdi bizi o bambaşka evrene çeken eserin yaratıcısı olan J.R.R. Tolkien’in, 1966 yılının Ekim ayında Yüzüklerin Efendisi’nin yeniden basımı için yazdığı önsöz ile karşılaşacaksınız.

Ülkemizde basılan kitaplarda mevcut olmayan ve bizzat J.R.R. Tolkien tarafından yazılan önsözde; yazarın kendi kaleminden yeniden basıma kadar olan ve daha öncesinde seri için neler yaptığını anlatan cümleler bulacaksınız.

Bu güzide önsözü, dilimize çeviren ve bunu en iyi şekilde yapmaya çalışan M. İhsan Tatari’ye de sonsuz teşekkürlerimizi sunalım. Metni bulup tercüme etmesi ve biz Tolkien hayranlarına ulaştırması ile tüm iyi dileklerimiz kendisinin olacak!

İşte şimdi o beklediğimiz an geldi. Yeniden basılan kitaplar için yazılmış olan önsöz karşınızda! Metne ulaşmak için BURAYA tıklamanız yeterli olacaktır.

Şimdiden Kayıp Rıhtım olarak iyi okumalar diliyoruz…