Neil Gaiman Sıradaki Üç Yeni Projesini Açıkladı!

neil-gaiman-ust

Neil Gaiman, İskandinav mitolojisi üzerine yepyeni bir kitap yazdığını açıkladı ve sonraki projeleri hakkında küçük ipuçları verdi.

Fantastik edebiyatın üretken ismi Neil Gaiman durmak bilmiyor! Geçtiğimiz günlerde son kitabı Trigger Warning’le iki Locus Ödülü’nü birden kucaklayan ünlü yazar Facebook’tan paylaştığı bir ileti aracılığıyla İskandinav mitolojisi üzerine yepyeni bir kitap yazdığını açıkladı.

Yurtdışında Şubat 2017’de okurlarla buluşturulması planlanan kitabın adı sadece “Norse Mythology” olarak geçiyor. New York Times’ta yer alan habere göre İskandinav mitolojisinin ünlü efsanelerini romansı bir şekilde yeniden ele alacak olan kitap bizleri bir kez daha Asgard, Thor, Loki, Odin ve tabii ki Ragnarok’la buluşturacak. Gaiman açıklamasında şu sözlere yer verdi:

İskandinavlardan bizlere miras kalan efsaneleri ve şiirleri yeniden anlatma fırsatı yakalamak neredeyse gerçek olamayacak kadar iyiydi. Umarım araştırmalarımı iyi yapabilmişimdir, ama daha da önemlisi, umarım o hikâyeleri gerçekte oldukları hâlleriyle yazabilmişimdir: bazen içten, bazen komik, bazen kahramanca, bazen karanlık ve her zaman kaçınılmaz.

Gaiman’ı yakından takip edenler kendisinin bu mitolojiye olan yatkınlığını da iyi bilirler elbette. En bariz örneği Odd ve Ayaz Devleri (İthaki Yayınları) adlı eseridir elbette. Aynı şey Amerikan Tanrıları ve Sandman için de geçerlidir.

İskandinav hikâyeleri şimdiye dek yaptığım hemen hemen her şeyde bana eşlik ettiler. Sandman’de bir gümüş damarı gibi akarlar, Amerikan Tanrıları’nın ise kaya yatağını oluştururlar.

Gaiman, Facebook üzerinden yaptığı açıklamanın ardından sıradaki iki projesine değinmeyi de ihmal etmedi.

Şimdi Kıyamet Gösterisi’nin televizyon dizisi ve bir sonraki gerçek romanımla ilgili çalışmalarımı tamamlamaya geri dönebilirim. (Ve evet, pek çoğunuz onun ne olacağını doğru tahmin ettiniz.)

Ünlü yazarın hayranları söz konusu kitabın Amerikan Tanrıları’nın devamı olacağını düşünüyor. Tor.com da bu konuda aynı fikirde. Eh, hazır televizyon dizisiyle ve Trigger Warning’de yer alan yeni hikâyesiyle yeniden gündeme gelmişken bundan daha uygun bir zaman olamaz herhâlde. Kıyamet Gösterisi dizisini ise sizlere daha önce çıtlatmıştık hatırlarsanız. Görünüşe göre gerçekleşme yolunda tam hızla devam ediyor.

Yani sizin anlayacağınız önümüzdeki sene de Gaiman’a doyacağız.