“Ölüm Yadigarları”nın ilk bölümü Sinemalarda!

hp 7 film top

Hayranlarının merakla beklediği Harry Potter serisinin son filminin ilk bölümü olan Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 bugün itibariyle gösterime girdi. Birkaç gün önce Londra’da galası gerçekleştirilen yapımın şu anki izlenimi ise oldukça olumlu.

Yönetmenliğini David Yates‘in üstlendiği filmin başrollerinde ise yine aynı üçlü yer alıyor.  Müzik ise Alexandre Desplat‘a ait.

İşte filmin detaylı künye bilgisi:

Yönetmen : David Yates
Senaryo : J.K. Rowling, Steve Kloves
Senaryo (Kitap) : J.K. Rowling
Yapımcı : David Heyman, David Barron
Görüntü Yönetmeni : Eduardo Serra
Müzik : Alexandre Desplat
Dağıtım : Warner Bros
Filmin Websitesi : harrypotter.tr.warnerbros.com/hp7a
Süre : 2 saat 26 dk
Gösterim Tarihi : 17 Kasım 2010 (Türkiye)

Oyuncular :

    Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger), Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange), Alan Rickman (Severus Snape), Tom Felton (Draco Malfoy), Bonnie Wright (Ginny Weasley), Ralph Fiennes (Lord Voldemort), Rupert Grint (Ron Weasley), Bill Nighy (Rufus Scrimgeour), Michael Gambon (Albus Dumbledore), Jason Isaacs (Lucius Malfoy), Jamie Campbell Bower (Gellert Grindelwald), Maggie Smith (Minerva McGonagall), John Hurt (Mr. Ollivander), Ciarán Hinds (Aberforth Dumbledore), Miranda Richardson (Rita Skeeter), Evanna Lynch (Luna Lovegood), Rhys Ifans (Xenophilius Lovegood), David Thewlis (Remus Lupin), Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid), Brendan Gleeson (Alastor ”Mad-Eye” Moody), Timothy Spall (Peter Pettigrew), Clémence Poésy (Fleur Delacour), Warwick Davis (Griphook), Helen McCrory (Narcissa Malfoy), Julie Walters (Molly Weasley), Toby Regbo (Young Dumbledore), Imelda Staunton (Dolores Umbridge), Dave Legeno (Fenrir Greyback), David O”Hara (Albert Runcorn), Rade Serbedzija (Gregorovitch), Stanislav Ianevski (Viktor Krum), Natalia Tena (Nymphadora Tonks), James Phelps (Fred Weasley), Matthew Lewis (Neville Longbottom), Domhnall Gleeson (Bill Weasley), Oliver Phelps (George Weasley), Fiona Shaw (Aunt Petunia), Toby Jones (Dobby the House Elf (voice)), Richard Griffiths (Vernon Dursley), Michelle Fairley (Mrs. Granger), Nick Moran (Scabior), Harry Melling (Dudley Dursley), Simon McBurney (Kreacher (voice)), Sophie Thompson (Mafalda Hopkirk), Mark Williams (Arthur Weasley), Chris Rankin (Percy Weasley), David Bradley (Argus Filch), Jon Campling (Death Eater), Andy Linden (Mundungus Fletcher), Paul Khanna (Death Eater), Carolyn Pickles (Professor Charity Burbage), Matyelok Gibbs (Aunt Muriel), David Knijnenburg (Wizard), Hazel Douglas (Bathilda Bagshot), David Ryall (Elphias Doge), Steffan Rhodri (Reg Cattermole), Kate Fleetwood (Mary Cattermole), Matthew Bancroft (Death Eater), Rod Hunt (Thorfinn Rowle)

Tanıtım Yazısı :

    Bölüm 1, Harry, Ron ve Hermione’nin Voldemort’un ölümsüzlük sırrını barındıran Hortkuluklar’ın izini sürmek ve yok etmek görevini üstlenerek yola çıkmaları ile başlıyor. Profesörlerinin yönlendirmeleri ve Profesör Dumbledore’un koruması olmaksızın, tek başlarına yola çıkan üç arkadaş şimdi herzamankinden daha fazla birbirlerine güvenmek zorundadır. Ancak, onları tehdit ederek ayrı düşmelerini sağlamak isteyen Karanlık Güçler de aralarındadır.Bu arada, büyücülük dünyası Karanlık Lord’un tüm düşmanları için tehlikeli bir yer haline gelmiştir. Uzun zamandır korkulan savaş başlamış ve Voldemort’un Ölüm Yiyicileri Büyü Bakanlığı’nın kotrolünü zorla ele geçirerek terör estirmekte ve kendilerine karşı olabilecek herkesi tutuklamaktadırlar. Ama, Voldemort için en değerli olan ganimeti; Harry Potter’ı hala bulamamışlardır. Seçilmiş kişi artık aranan kişidir ve Ölüm Yiyiciler Voldemort’a “canlı” olarak teslim etmek üzere onu aramaktadırlar.

    Harry’nin tek umudu Voldemort onu bulmadan önce Hortkuluklar’ı bulmaktır. Ama, ip uçlarını araştırdıkça neredeyse unutulmuş olan eski bir efsaneyi ortaya çıkartır – Ölüm Yadigarları’nın efsanesi. Eğer bu efsane gerçekleşirse, Voldemort aradığı üstün güce erişebilecektir.

    Aslında Harry’nin geleceği, geçmişte yaşadığı ve tüm geleceğini etkileyen “sağ kalan çocuk” olduğu kader gününde belirlenmiştir. O, artık sadece bir çocuk değildir, Harry Potter, Hogwarts’a ilk adımını attığı günden beri hazırlanmakta olduğu Voldemort’la nihai mücadelesine giderek daha da yaklaşmaktadır.

Filmin yüksek çözünürlüklü afişi için BURAYA tıklayabilirsiniz.