Kara Kule’ye Yeni Kitap Geliyor : The Wind Through the Keyhole

The Wind Through the Keyhole1 top

Stephen King’in meşhur Kara Kule serisi, 7 kitap ile bitiyor mu sandınız? Okumaya doyamadığınız ve milyonların gönlüne taht kuran Kral’ın Kara Kule’sinden bu kadar kolay kurtulacağınızı mı düşündünüz? O zaman Kayıp Rıhtım olarak sizlere bir haberimiz var…

Sıkı durun!

Seriye yeni bir kitap ekleniyor!

Stephen King, isminin The Wind Through the Keyhole olacağını söylediği kitabın haberini okuyucularına sitesinde yazdığı bir mektupla duyurdu.

King, mektubunda şöyle diyor:

“Değerli sadık okurlarıma,

Bir sonraki kitabımın düzenlenmiş müsveddesine bakıyordum ki, bir noktada Orta Dünya ile ilgili tekrar düşünmeye –ve hayal etmeye – başladım. Roland ve ka-tet’in başlıca hikâyesi anlatıldı ama fark ettiğim üzere anlatım sürecinde en azından bir delik vardı: Roland, Jake, Eddie, Susannah ve Oy’un başına Zümrüt Ülkesi’ni terk ettiklerinde (Büyücü ve Cam Küre’nin sonu) ve onları Calla Bryn Sturgis civarlarında tekrar ele aldığım dönem arasında (Calla’nın Kurtları’nın başları) neler oldu?

Karar kıldığım üzere bir fırtına vardı. Ani ve berbat şiddetli olanlardan bir tane. Öyle ki bilhassa Oy gibi ahmak-billylerin* duyarlı olduklarından. Hikâye, azar azar vücut bulmaya başladı. Binicilerden oluşan bir sıra gördüm, birisi yüksekten esen rüzgârların kaldırdığı tozların arasından çıkıyor, Roland’ın eski dostlarından Jamie DeCurry. Bir çit direğinin üzerine asılmış, kopmuş bir kafa gördüm. Tamamen tehlikeler ve dehşetler ile dolu bir bataklık gördüm. Devamını görmeyi isteyecek kadarını gördüm. Uzun lafın kısası, bir süre için dostlarımla an-tet’e bir yolculuğa çıktım. Sonuç ise “Anahtar Deliğinden Sızan Rüzgâr (The Wind Through the Keyhole)” adlı bir roman. Şu anda bitmiş durumda ve gelecek yıl basılmasını umuyorum.

Roland ve arkadaşları hakkında pek yeni şeyler anlatmayacak ama Orta Dünya ile ilgili hiç birimizin daha önce bilmediği geçmişe ve şimdiye ait anlatacakları çok. Roman, Kara Kule ikinci ve yedinci kitaplarından daha kısa ama ilk ciltten daha uzun – buna Kara Kule 4.5 diyebilirsiniz. Kimsenin hayatını değiştirmeyecek, ama ‘tanrım!’ eğlenceliydi…”

– Stephen King


*ahmak-billy: Kara Kule evreninde bir tür yaratık

Serinin hayranları için bu haber ne derece sevindirici ya da ne derece şaşırtıcı olur bilmiyoruz ama şimdiden olumlu ve olumsuz tepkiler gelmeye başladı bile. Özellikle böyle kült olmuş bir seriye, hiç beklenmezken yeni bir kitap eklenmesi ister istemez şok etkisi yarattı.

Fakat belli mi olur? Belki de kitap çıktıktan sonra bu tepkileri gösteren mecralardan aksi yönde olumlu cevaplar gelebilir.

Her şeye rağmen, çoğu okurun merakla beklemeye başladığı keyifli ve sabırsız bir sürece girmiş olduk.

Bizlere de gelişmeleri takip edip güncel olarak sizlere aktarmak kaldı…