Amerikan Tanrıları Ekrana Gelirse!

american gods tvserious

Tom Hanks’in prodüksiyon firması Playtone Productions, şu sıralar hayli ilginç bir proje ile adını duyurmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre, Neil Gaiman‘ın Hugo, Nebula gibi pek çok ödülü bünyesinde bulunduran ve dahasına da sahip olan meşhur eseri Amerikan Tanrıları dizi olarak ekrana geliyor!

Yapılan açıklamaya göre, HBO kanalı için yapılacak bu dizide “Eğer kimse size inanmıyorsa, siz bir tanrı mısınız?” sorusuna cevap aranacak. 6 sezon olması düşünülen dizide, şimdilik her sezonun 10-12 saat uzunluğunda olması planlanıyor. Dahası, her sezon için ayrılacak tahmini bütçe $35-40 milyon civarında.

Neil Gaiman’ın kendisinin de diziye katkıda bulunacağı açıklanırken, yönetici prodüktör ve yazar olarak yer alacağı bilgisine ulaşıldı.

Playtone Productions’ın şu anki gündemi Major Matt Mason adında 3D bir proje ile meşgul. Bir Mattel aksiyon figürünün uzay macerasını anlatan yapımın live-action bir aile filmi olacağı açıklandı.

Amerikan Tanrıları için verilen tarih 2013’ün başları olarak duyuruldu. Ayrıca roman geçtiğimiz aylarda İthaki Yayınları‘ndan çıkmıştı. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.