Bol Bel Geliyor Bol Bel!

bolbel

Gizemli Şeyler Dedektifi Bol Bel’in İnanılmaz Serüvenleri geliyor!

Usta yazar Aşkın Güngör’ün kaleminden dökülen ve Gökçe Akgül’ün çizimleriyle canlanan Dedektif Bol Bel, ilk kitabı “Sözcük Korsanı”yla çok yakında siz değerli okurlarıyla buluşacak!

Peki kim yahu bu sempatik isimli kahraman mı diyorsunuz? Bakalım Aşkın Güngör yaratısını nasıl anlatmış:

“Dedektif Bol Bel, ergenlik sonrasında Bırak Artık Çocukluğu Yetişkin Ol Fakültesi’nde (BAÇYOF) okumak zorunda kalan, ancak bundan hiç de hoşnut olmayan biridir. Çünkü orada ‘Çocukları Görmeme Teknikleri’, ‘Dayağa Giriş’, ‘Üç Aşamalı Azarlama’, ‘Çizgiromanları Yakma’, ‘Fantastik ve Bilimkurguyu Kötüleme’ gibi derslere girmek zorundadır. Öyle uyumsuz davranır ki, sonunda ÖBÇOK cezası alarak BAÇYOF’tan atılır. ÖBÇOK, Ömür Boyu Çocuk Olarak Kalmak demektir ve Bol Bel bu cezayı severek kabullenir. Ama böyle olunca yetişkinlerin çalıştığı hiçbir işte çalışamaz. Bir müddet Tilki Tilki Saatin Kaççılık, El Yakmacılık, Kaydırakçılık, Yakan Topçuluk gibi işlerle iştigal etse de sonunda dedektiflik mesleğini icra etmeye karar verir. Doğrusu iyi de olur.”

Bol Bel, Türk Çocuk ve Gençlik Edebiyatı’nın saygın markalarından biri tarafından yayınlanacak. Editasyon koltuğundaysa Mavisel Yener var.

Kitaptan çizimler ve daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz!