Öteki Sinema’ya Uyarı: Bu Filmi Eleştirmeniz Yasaktır.

otekisinema sansur

İnternet sinema medyasının ve türümüz Fantastik, Bilim kurgu camiasının çok önemli bloglarından birisi olan Öteki Sinema’ya bugün, BTK tarafından bir uyarı yazısı gönderilmiş. Bu yazıda, ağır şiddet ve rahatsız edici uç noktalar barındıran Sırp B-Filmi, A Serbian Film (Srpski Film) hakkında yazılan eleştiri yazısını, bu filmi hatırlatmak ve özendirmekle suçlamış, sevgili yöneticilerimiz.

Bahsi geçen yazı;

[stextbox id=”download” mode=”css”]Kanunun 4 üncü maddesinde … sunuş biçiminden, bağlantı sağladığı içeriği benimsediği ve kullanıcının söz konusu içeriğe ulaşmasını amaçladığı açıkça belli ise genel hükümlere göre sorumludur. hükmü yer almaktadır.

Sonuç olarak;
Bahse konu mevzuat çerçevesinde, internet sitenizdeki içeriklerin yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde gözden geçirilerek, cezai sorumluluğunuza ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla, söz konusu içeriklere ulaşımın derhal mevzuata uygun hale getirilmesi,bu içerikler konusunda yasal tedbirlerin alınması hususunda gereğini rica ederiz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu / Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı

Anaakım türler ve kuzu kuzu izlenen filmler dışındaki herhangi bir türü bile kaldıramayan bu yönetim, artık zıt fikirlerin en ufak hatırlatmalarına bile tahammül edemiyor gibi görünüyor. Türle ilgilenen insanlar olarak, hepimizin dikkatle üzerinde durması gereken bir konu olduğunu düşünüyor ve Öteki Sinema’yı desteklemeye davet ediyoruz sizleri.

http://www.otekisinema.com/filme-degil-elestirisine-bile-sansur/