Neil Gaiman Ödüle Doymuyor!

yolun sonundaki okyanus top

Edebiyat dünyasının rock yıldızı Neil Gaiman ödüle doymuyor. Kalbine dokunduğunu iddia ettiği son romanı “Yolun Sonundaki Okyanus”, yılın kitabı seçildi!

Çok değil, daha birkaç hafta önce, son romanı Yolun Sonundaki Okyanus ile, dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan Goodreads sitesinin düzenlediği ankette, fantastik kategorisinde yılın en iyi kitabı ödülüne layık görülmüştü Neil Gaiman.

neilgaiman5Bu seferki ise her yıl halk oylamasıyla dağıtılan Spacsavers Ulusal Kitap Ödülü’nden. Topladığı oylarla Kate Atkinson, David Williams ve David Jason gibi önemli yazarları geride bırakan Gaiman, sadece kendisinin değil, okurlarının da kalbine işlediği eşsiz romanı Yolun Sonundaki Okyanus’la ipi göğüsledi.

Edebiyat çevrelerince “modern zaman masalı” olarak nitelendirilen roman, Spacsavers Ulusal Kitap Ödülleri kapsamında belirlenen 10 ayrı kategori arasında En İyi Kitap Ödülü’ne değer görüldü.

Gaiman romanı için şöyle dedi:

yolun sonundaki okyanus“Daha önce kalbime bu kadar dokunan bir roman yazmamıştım. Çocukluğumdan hafızamda kalan korkularımdan esinlenerek yazdığım kitabımı, birilerinin beğeneceğinden de çok emin değildim. Sonra bir baktım, bir sürü insan kitabı okudu ve sevdi. Hatta arkadaşlarına önerip, onların da okumasını sağladı. Bu durum beni çok şaşırtmıştı.”

Neil Gaiman’a şaşırmaması gerektiğini, bu başarının tesadüf olmadığını hatırlatıp, her zaman yazmaya devam etmesini istediğimizi belirterek haberimizi sonlandıralım ve kitabın künye bilgileri için sizi buraya alalım.