Patrick Rothfuss Gümbür Gümbür Dönüyor

Patrick Rothfuss

Kralkatili Güncesi’nde dünyanın gözü kulağı 3. kitap olan “Taş Kapıları”ndayken (The Doors of Stone), son günlerde Rothfuss yepyeni sürprizlerle adından söz ettirmeye başladı. Üzgünüz, 3. kitap biraz daha bekleyecek. Ancak yeni dönemin başarılı fenomeni Kvothe’un dünyasından ayrılmaya henüz hazır değil. Çünkü 3. kitaba geçmeden önce bize birkaç kısa romanla anlatmak istediği başka öyküler var. Hatta onunla da yetinmeyip, başka kitaplarda bambaşka öykülerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Kalkanlarınızı kaldırın, çünkü bu sağlam bir haber bombardımanı olacak!

[stextbox id=”black”]Sıradaki Kitapları:

– 9 Eylül’de ortaya çıkması beklenen ilk öykü hancı Kote’nin yardımcısı Bast ile ilgili. The Lightning Tree (Yıldırım Ağacı) adındaki bu kurgu aslında Bast’ı merkezine alan bir kısa roman (novella). Ancak bu tek başına basılacak bir eser de değil, çünkü The Lightning Tree’yi George R.R. Martin ve Gardner Dozois’ın üzerinde çalıştığı Rogues (Hırsızlar) adlı büyük antolojide göreceğiz.

Rothfuss’ın üzerinde çalıştığı tek kısa roman bu değil. Kvothe’un okulda tanıştığı ve hiçbir şekilde geçmişini öğrenemediğimiz, geceleri yer altındaki gizemli evinden çıkıp gelen Auri’nin arka planda kalan öyküsü de anlatmak istediklerinden bir diğeri. Auri’nin hikâyesi aslında Kvothe’u bile düşündüren cinsten. Şimdi o da okurla birlikte bu hikâyeyi öğrenecek gibi görünüyor.

Auri ile sınırlı kalmayan bu kısa roman Modeg’i merkez ediniyor ve aynı zamanda Laniel Young-Again’in de öyküsünü bizlere aktarıyor. Fakat çıkış tarihi henüz belli değil. Tahminler 2015’in başlarında çıkacağı yönünde.

– Tüm bunların ardından sıra ancak The Doors of Stone’a geliyor. Üzülerek söylüyoruz ki şu anki tahmin kitabın 2015’in sonlarına doğru çıkacağı yönünde.

Kralkatili Güncesi’ni tamamladıktan sonra yazarın bu evrende geçen başka kitaplar yazması da diğer beklentiler arasında.

[stextbox id=”black”]Rothfuss Şu Sıralar Neler Yapıyor?

Rüzgarın Adı’nın dizileştirmesiyle bir hayli haşır neşir. Ancak dizi henüz geliştirilme aşamasında.

Torment: Tides of Numenera adlı eskileri yâd eden RYO türü oyundaki senaristlerden biri de kendisi. Baldur’s Gate, Planescape: Torment gibi RYO türünün baş taçlarına bir saygı duruşu olan oyun Kickstarter projesinde muazzam bir başarıya ulaşmıştı. Rothfuss bir de oyun sektöründe adını duyurmaya hazırlanıyor.

Brandon Sanderson’ın bir türlü dilimize çevrilmeyen “Mistborn” serisi şu sıralar en büyük favorisi.

Tenekeci Tanner şarkısının tam versiyonu Rüzgarın Adı’nda gizli! Bunu keşfeden hayranlarsa şöyle tatlı bir seslendirme yaparak şarkıya hayat vermişler.

Patrick Rothfuss’ın arayı çok açmamasını ve okurlarını daha fazla meraktan çatlatmamasını can-ı gönülden diliyoruz. Ancak bizlere getirdiği haberler merakımıza merak katıyor.