“Redlaw” Raflarda

redlaw top

Daha önce Ra Çağı adlı kitabıyla tanıdığımız şimdi de bir vampir kitabıyla karşımıza geliyor: “Redlaw

etiketiyle raflardaki yerini alan Redlaw, John Redlaw adlı İnsanlar ile Güneşsizler arasındaki barışı korumakla yükümlü bir Gölge subayının maceralarını konu alıyor.

Redlaw“Sen John Redlaw’sun.” Güneşsiz kadını artık alaylı bir mırıltıyla doğrudan kulağının içine konuşuyordu. Redlaw bütün bunların ufak bir oyun, bilinçli ve alaya dayalı bir parodi olduğu hissine kapılmıştı.

“Bizim türümüz için bir kabus, bir baş belası olarak görülüyorsun. Muhtemelen sen de kendini böyle görüyorsun. Ama şimdi buradasın, o kıymetli yaşamın avucumuzda. Açılmaya hazır bir yılbaşı hediyesi gibi kendini bize teslim ettin. Evet, seni öldürebiliriz. O değersiz yaşamını güzel bir şarapmış gibi son damlasına kadar, kana kana içebiliriz. Ya da… aramızdan biri seni dönüştürebilir. Ne kadar da ironik olurdu, öyle değil mi? Vampir avcısı John Redlaw bir vampir oluyor.”

“Ben ‘vampir avcısı’ değilim. İnsanlar ile Güneşsizler arasındaki barışı korumakla yükümlü bir GÖLGE subayıyım. Ayrıca dönüştürüldüğüm takdirde, kalbime ilk fırsatta bir kazık saplayacağımdan hiç şüpheniz olmasın.”

“John Redlaw, kaderi ve insancıllığı sayesinde klişeden kurtulmuş, geçmişi olmayan gözüpek bir kahraman. Okuyucuyu, zaman zaman insanın içini bulandıran olaylar barındıran öyküde, akıcı bir şekilde sürüklüyor.”
The Guardian

“Aksiyon bir saniye bile durmuyor, fakat Lovegrove’un olayların akışının dizginlerini sıkıca elinde tuttuğu da oldukça açık bir şekilde görülüyor… Oldukça keyişi bir okuma ve aynı zamanda durup düşünmenize de neden oluyor. Umarım bu, yalnızca tek bir kitap olarak kalmayıp, bir serinin başlangıcı olur.”
Graeme’s Fantasy Book Review

Çevirisini Büşra Şahin’in yaptığı ve kapak tasarımını Şahan Yatarkalkmaz’ın üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.