Diagon Yolu’nda Bir Tur Atmaya Ne Dersiniz?

world of harry potter

Universal Stüdyoları’nın meşhur film-parklarını mutlaka duymuşsunuzdur. Hollywood başta olmak üzere Florida, Singapur ve Japonya’da faaliyet gösteren bu parklar geçmişten günümüze dek firma bünyesinden çıkmış pek çok ünlü filmin çeşitli gösterilerine, mekânlarına ve unutulmaz karakterlerine ev sahipliği yapmaktadır. Örneğin Jaws, Jurassic Park, E.T., Transformers, Mumya, Geleceğe Dönüş, Shrek… ve Harry Potter.

2010 yılında, filmlerin ve kitapların büyük başarısının ardından, Universal Florida’daki çeşitli atraksiyonların arasına bir de Harry Potter parkı katılmıştı. Hem Hogwarts’ta hem de Hogsmeade Köyü’nde gönlünüzce gezebildiğiniz, Quidditch maçları izleyebildiğiniz, Şamarcı Söğüt’le karşılaşabildiğiniz muazzam bir eğlence sunuyordu bu tesis ziyaretçilerine. Ancak görünen o ki Universal yetkilileri bununla yetinmeye hiç mi hiç razı değil. Çünkü sırada Diagon Yolu var!

Parkın ziyaretçileri artık Hogwarts Ekspresi’ne binebilecek ve keyifli bir tren yolculuğunun ardından soluğu King Cross istasyonunda alabilecekler. Üstelik Londra’daki istasyonun ve caddenin birebir ölçeklendirilmiş hâlinde. Peron 9¾’te indikten sonraysa klasik İngiliz tarzı döşenmiş sokakları adımlayıp Muggleların gözlerinden gizlenen Çatlak Kazan’a varacaklar. Kapının hemen yanında da Hızır Otobüs bulunacak ve ziyaretçiler diledikleri takdirde otobüste de vakit geçirebilecekler.

Çatlak Kazan’ı aştıktan sonra mağazaları, restoranları ve Gringotts Bankası’yla Diagon Yolu kucaklayacak yolcuları. Üstelik aklınıza gelebilecek her türlü detay düşünülmüş. Madam Malkin’in Her Duruma Göre Cüppeleri, Weasley Büyücü Şakaları Dükkânı, Ollivander Asaları, Eeylops Bin Bir Çeşit Baykuş Dükkânı ve daha pek çoğu gezilip alış-veriş edilebilir yerler olarak tasarlanıyor. Dileyenler daha karanlık sokaklara sapıp Knocturn Yolu’nu ziyaret edebilecek, Borgin ve Burkes tarzı mağazalara uğrayabilecek ve buradan Ölüm Yiyen maskesi, küçültülmüş kafalar vb şeyler de satın alabilecek.

Florean Fortescue’nun Dondurma Salonu, birbirinden ilginç tatlarıyla ziyaretçilerin hizmetine açık olacak. Gringotts Bankası ise bir radar (roller coaster) olarak tasarlanıyor. Yani madenlerin derinliklerine yapılacak bir hızlı tren gezisi şimdiden hazır olun. Ateş püskürten ejderhayı da unutmayın!

Parkın önümüzdeki yaz tamamlanması ve ziyaretçilere açılması bekleniyor. Eğer gitme imkânınız varsa kaçırmayın deriz. Yoksa da üzülmeyin, şu bağlantıya tıklayarak her iki parkı da interaktif olarak gezme şansınız da var çünkü:

05 London Embankment
Parkın girişi ve Hızır Otobüs
03 Diagon Alley
Diagon Yolu ve Gringotts Bankası
06 Weasleys Interior
Weasley Büyücü Şakaları Dükkânı
09 Ollivanders
Ollivander Asaları
07 Florean Fortescue s Ice Cream Parlour
Florean Fortescue’nun Dondurma Salonu
04 King s Cross Station
King Cross İstasyonu