Mongoliad 2 Yakında Raflarda

mongoliad 2 top

Moğolların durdurulamaz istilası devam ediyor! Neal Stephenson başta olmak üzere toplamda 7 farklı yazar tarafından bir internet projesi olarak hayata geçirilen, daha sonraysa gördüğü büyük ilgi üzerine kitaplaştırılan Mongoliad, çok yakında ikinci cildiyle Türk okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

mongoliad 2Cnán’ın rehberliğindeki Kalkan-Biraderleri, Moğol İmparatorluğu’nun kalbine doğru çıktıkları serüvenlerini sürdürmektedir. Fakat ezeli rakipleri Livonya Kılıç Biraderleri’yle karşılaşmaları yetmiyormuş gibi, peşlerine takılan amansız Moğol komutanıyla da uğraşmak zorundadırlar. Yine de vazgeçmeye hiç niyetleri yoktur; aksi takdirde bildikleri dünyanın sona ereceğini çok iyi biliyorlardır.

Saray hayatına alışmaya çalışan Ganşuk, Ögeday Han’ı içine düştüğü içki belasından kurtarmaya çabalamaktadır. Ancak saray entrikaları, ezeli düşmanı Munokhoy ve Kağan’ın eşleri bu görevi hiç de kolaylaştırmamaktadır. Yine de genç savaşçının alışık olmadığı bu savaş meydanından çekilmek gibi bir seçeneği yoktur; çünkü İmparatorluk’un kaderinin buna bağlı olduğunu çok iyi bilmektedir.

Çevirmenliğini Cihan Karamancı’nın, editörlüğünü ise M. İhsan Tatari’nin üstlendiği kitabın 4 Nisan’da satışa sunulması bekleniyor. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.