Tolkien’in Kayıp “Hobbit Yemeği Konuşması” Yıllar Sonra Ortaya Çıkıyor

tolkien

Sene 1958. Yüzüklerin Efendisi‘nin başarısını yeni yeni ortaya koyduğu zamanlar. Hollanda, Rotterdam’da usta Tolkien için bir “Hobbit Yemeği” düzenleniyor. Hollandalı yayıncıları tarafından düzenlenen bu yemek bir Orta Dünya menüsüne bile sahip. 200 hayranıysa ustanın konuşmasını dinlemek için büyük bir istekle orada bekliyor.

Üstadın konuşması zaman içinde kaybolup gitmişti. Özgürce, hayranlarıyla içtenlikle yaptığı bu konuşma, Orta Dünya’ya dair sorulan sorular ve cevaplar tarih sayfalarına gömülmüştü. Ama sonra René van Rossenberg adında bir koleksiyoncunun bu konuşmaya sahip olduğu öğrenildi. Fakat durun! O da bu konuşmayı paylaşmakta hiç istekli değil!

Tam 20 yıl sonra van Rossenberg ikna olmuş gibi görünüyor. Huffington Post‘un haberine göre bu ses kaydı yakın zamanda hayranlarla buluşacak!

Tüm dünya kulaklarını açmış halde ustanın sesini duymak için sabırsızlanıyor. van Rossenberg‘in bir kez daha paylaşmak istememesinden korkuyoruz. Ama bu olursa da bunca hayranın gazabından kurtulabilir mi, emin değiliz.