Hayranı Brandon Sanderson İçin Bir Parekılıç Yaptı!

sanderson parekilic

Fırtına Işığı Arşivi Serisi ikinci kitabı olan Words of Radiance için çıktığı turda, Sanderson’ın büyük hayranı Val Alston, ta Meksika’dan kalkıp Arizona’ya gelerek hem yazarla tanıştı hem de Kralların Yolu’nun olmazsa olmaz parçası Parekılıç’ı yazara hediye etti.

Sanderson’ın yazma ve öğretme aşkından, hayranlarına olan ilgisi ve yardım kuruluşlarına olan katkılarından çok etkilenen Val Alston, bu yazarı onurlandırarak ona teşekkür etmek istemiş. Buradan hareketle Dalinar Kholin’in Parekılıcı Oathbringer’ı hayata geçirmeye karar vererek arkadaşı Karl Schneider ile konuşmaya başlamış.

Bir Star Trek hayranı olan Karl Schneider, daha önce bu tarz şeylerle de uğramış bir isim. Onun büyük katkılarıyla birlikte, The Stormlight Archive wiki’yi karıştırarak Parekılıçlarının detaylarını iyice öğrenmeye başlamışlar. Aynı zamanda yüzlerce gerçek kılıcı da inceleyerek modellemede kendilerine fayda sağlamışlar.

Ve sonuç… Hesaplamalar, 3D modelleme ve yapım aşamasında malzeme arayışıyla birlikte Sanderson’a sunulacak Oathbringer hayata geçmiş. Aşağıda tüm bu aşamaları ve Val Alston’ın Sanderson’a kılıcı sunarkenki gururunu görebilirsiniz.

Ne diyelim, kıskandık yahu.