Göktuğ Canbaba’dan Yeni Kitap: Fener Balığının Kayıp Işığı

fener baliginin kayip isigi top

Ozanın Şarkısı ve Tılsım-ı Kudret kitaplarıyla tanıdığımız ve sevdiğimiz yazar Göktuğ Canbaba, okurlarına güzel bir süpriz yaparak fantastik çocuk temalı yeni kitabıyla karşımıza çıktı: “Fener Balığının Kayıp Işığı

Doğan Egmont Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan “Fener Balığının Kayıp Işığı“nda Loppi Parlakışık adlı fener balığının başından geçen maceraları okuyacağız.

İsterseniz gelin tanıtım metnine göz atalım.

fener baliginin kayip isigiOkyanusun yüzlerce metre altında, Kızıl Yosun Köyü’nde irili ufaklı fener balıkları yaşıyordu. En büyük özellikleri, başlarının tepesinde bulunan ve ucunda ışık olan birer lambaya sahip olmalarıydı. İyi kalpli Loppi Parlakışık, adından da anlaşıldığı gibi güçlü bir ışığa sahipti ve herkesin bunu fark etmesini istiyordu. Özellikle de o gün, Okyanus Sirki’yle birlikte yaşadıkları yere gelen sihirbaz ahtapot Işıkçalan’ın. Fener balığı, ahtapotun gösterisi başladığı sırada fenerindeki ışığı daha önce olmadığı kadar parlattı, parlattı, parlattı… Ardından bayıldı. Uyandığında onu kötü bir sürpriz ve unutulmaz bir macera bekliyordu.

Loppi Parlakışık’ın bu sıcacık öyküsünde dostluk, güven ve cesaretin gücüne tanık olacaksınız.

Sinem Çelebioğlu’nun yayına hazırladığı kitabın k apak ve iç resim tasarımları Zafer Okur’a ait. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.