Bedava Kralların Yolu E-Kitabı Var Diyecektik Ama…

Krallarin Yolu top

Haziran ayında Tor Publishing’in Brandon Sanderson’a bir önerisi vardı. Cihazlarını iOS 8’e yükselten Apple kullanıcılarına Kralların Yolu iBooks’ta bedava olacaktı. Sanderson büyük mutlulukla bunu kabul etti. Ancak şöyle bir sorun var ki, bu proje sadece ABD’yi kapsıyor. 

Evet, içimiz kan ağlıyor. Ama neden? Eh, zaten Türkçeye çevrilmiş hali elimizde, peki neden üzülüyoruz?

Cevap aslında tam olarak Brandon Sanderson’ın bu proje için duyduğu heyecanda yatıyor. Kendi sitesinde bu konudan bahsederken şu sözleri kullanmıştı:

“Kitabı bedavaya vermekten çok ama çok mutluyum. Eğer insanlar ilk kitabı okursa tarzımla ilgili iyi şeyler düşünürler gibi hissediyorum. Beğenenler ikinci kitabı alacaktır. Beğenmeyenlerse denedikleri bir şey için para ödememiş olacaklar. Herkes kazanır.”

Kralların Yolu
Künye bilgileri için tıklayınız.

Böyle tatlı bir düşünceye sahip kendisi. Beğenenler dışında beğenmeyecek olanları da kitabına para ödeme zorunluluğundan kurtarmış olduğunun farkında. Gözü tamamen para hırsıyla kör olmamış, örnek bir yazar davranışı değilse nedir bu?

Sanderson da sadece ABD için geçerli olan bu durum için üzgün, fakat yapacak bir şey yok. Biz her ne kadar kitabı Türkçe okuma imkanına sahipsek de, eseri yazıldığı dilde (hem de bedavaya) okuma şansını da elde etmek isterdik.

Neyse, biz ikinci kitabı bekleme ayinlerimize geri dönelim.

Not: Proje her ne kadar cihazını iOS 8’e yükseltenleri kapsayacak şekilde tasarlansa da geçtiğimiz günlerde aktif olduğunda güncellemeyen kullanıcıları da içine alır hale getirildi. Hatta ve hatta, PC’nizdeki iTunes hesabınızla bilgisayarınıza bile indirebiliyorsunuz. Ama yine tüm bunlar ABD için…