Orta Dünya’ya Veda – Hobbit: Beş Ordunun Savaşı

battle of five armies

Uzun bekleyiş sona erdi. Hobbit üçlemesinin son ayağı “Hobbit: Beş Ordunun Savaşı” yarın vizyonda!

Bu, şu anki bilgiler ışığında beyazperdede Orta Dünya’yı son kez göreceğimiz anlamına geliyor. İlk iki filme oranla daha dramatik sahnelerin olduğu bu son filmle beraber, Orta Dünya’da geçen altı filmlik koca bir seri tamamlanmış olacak.

Her şeye rağmen, başta Peter Jackson olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Peki yarın, bilet saatlerimize kadar neler yapabiliriz? Kayıp Rıhtım olarak size üç adet tavsiyemiz var. Hobbit romanını son film için tekrar okuduğunuzu varsayarak, geriye kalan maddeleri şu şekilde sıralayalım:

1. Hobbit’in Çizgi Romanını Okumak: Daha önce okumuş muydunuz? Tekrar okuyun ve efsanevi macerayı yeni baştan yaşayın! İthaki Yayınları etiketiyle çıkan çizgi roman sizi özlediğiniz o Orta Dünya atmosferine taşıyacaktır.

2. Tolkien’den Hobbit Resimleri’ne Göz Atmak: Yine İthaki’nin bizlere sunduğu bir nimet: Açıklamalı notları ve usta Tolkien’in kendi çizdiği resimler/şömizler aracılığıyla maceranın yaratılışına tanıklık edin!

3. Filmleri Tekrar İzlemek: Bu gece uyumayın! Beklenmedik Yolculuk ve Smaug’un Çorak Toprakları’nı peş peşe izleyin ve yarınki son filme kendinizi hazırlayın.

Naçizane tavsiyelerimiz bu yönde. Şimdi lafı daha fazla uzatmayıp sizi yapmanız gerekenlerle baş başa bırakalım.

Duygusal bir final olacak, orası kesin.

Herkese iyi seyirler!

Orta Dünya’yla kalın…