Kıyamet’e 5 Kala!

kiyamet az sonra top

Baxter Zevcenko 16 yaşında liseli bir velet. Westridge Lisesi’ne gidiyor. Muzır işlerle uğraşan “Örümcek” isimli bir çetenin de lideri.

Kendi ağzından dinlersek:

“Adım Baxter Zevcenko. On altı yaşındayım. Cape Town’da Westridge Lisesi’ne gidiyorum ve hiç arkadaşım yok. İnsanları öldürdüm. Bir sürü insanı. Vahşice. En azından insan oldukları söyleniyordu. Bana daha çok yaratık gibi görünüyorlardı. Neyse, sizi ayrıntılarla sıkmayacağım. Eğer ilginizi çektiyse, internete bakın.”

kiyamet az sonraBir gün kız öğrencilerden biri ölü bulunuyor. Boğazı kesilmiş, bir gözü oyulmuş. Bu da yetmezmiş gibi Baxter’ın kız arkadaşı Esmé ortadan kayboluyor. Hal böyle olunca, her ne kadar kendi çöplüğünde bir numara olsa da Baxter, olayları açığa çıkarmak ve kız arkadaşını bulmak için işin uzmanından yardım istiyor.

Ve sahneye “Şifalı Otlar Uzmanı ve Doğaüstü Ödül Avcısı” Dr. Jackson Ronin çıkıyor. İkisi bir olup Cape Town’ın yeraltı dünyasına dalıyorlar.

Daha neler neler:

Bir örümcek tarafından kontrol edilen zombi takımı, Molotof kokteylleri, kadim tanrılar, yarısı insan yarısı antilop bir çocuk, çokça dostluk, şehir efsaneleri, kara kara dev kargalar, bir hayli aşk.

Kitabın yazarı Charlie Human, Cape Town üniversitesinde Yaratıcı Yazarlık alanında Yüksek Lisans yaparken danışmanlığını ünlü yazar Lauren Beukes (Hayvanlılar Şehri) yapmış. Beukes, bu danışmanlık sırasında “Kıyamet Az Sonra”yı okuyunca çok beğenmiş ve yazara destek çıkmış.

İki yazarın tanışıklığı öncelere dayanıyor aslında. Angry Robot adlı yayınevi Beukes’in Moxyland adlı romanına dair bir öykü yarışması düzenliyor. Moxyland’in evreninde geçen hikayelerin katıldığı yarışmada Charlie Human kazananlardan biri oluyor.

Kıyamet Az Sonra”nın devamı da var: “Kill Baxter”. Umarız yakın zamanda o da dilimize çevrilir.

Kitap, İthaki Yayınları etiketiyle çıktı, çevirmen İlayda Tekküpeli. Kapak tasarımı Joey Hi-Fi’ya ait. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.