Mass Effect 2 ile Yükselişe Geçmeye Hazırız

mass effeckt yukselis top

Bioware’in ödüllü oyunu, bilimkurgusal RPG’lerin iyi bilinen adı Mass Effect’in kitap serisinde sıra geldi ikinci kitaba.

Bu muhteşem oyun serisi için özel olarak kaleme alınmış serinin ilk kitabı olan Keşif’i, daha birkaç ay önce duyurmuştuk. Ancak görünen o ki Akılçelen Kitaplar arayı fazla açmak istemiyor. Çünkü Aralık 2014’te çıkmış ilk kitabın devamı olan Yükseliş, geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı.

Peki oyunun baş senaristi Drew Karpyshyn tarafından kaleme alınan bu soluk kesen seride, ikinci kitap itibariyle bizi neler bekliyor?

mass effeckt yukselisElli bin yıl önce ortadan kaybolan Protheanlar, ileri teknoloji ürünü eserlerini galaksinin dört bir yanında bıraktılar. Mars’ta tesadüfen bulunan bir Prothean eseri sayesinde insanlık da bu kadim ırkın teknolojik nimetlerinden faydalandı ve galaksinin diğer gelişmiş ırkları arasında yerini almaya başladı. Ne var ki yoldan çıkmış bir militan için hedef bu gelişmiş ırklar arasına katılmak değil, hâkimiyet kurmaktan başka bir şey değildi.

Bilim insanı Kahlee Sanders, özel yetenek sahibi “biyotik” çocukların sıra dışı güçlerini kullanmalarına yardım eden bir program olan Yükseliş Projesi’ne katılmak için İttifak’tan ayrılır. Programın en çok gelecek vaat eden öğrencisi, otizmin sınırlarında ve henüz on iki yaşında olan Gillian Grayson’dır. Ancak Kahlee’nin bilmediği bir şey vardır: Gillian, öğrenciler üzerinde kaçak deneyler yürüterek programı sabote eden Cerberus adlı yasadışı bir örgütün masum piyonudur.

Cerberus’un planı açığa çıkınca, Gillian’ın babası çocuğunu Yükseliş Projesi’nden alıp kanunsuzluğun hüküm sürdüğü Terminus’a kaçar. Gillian’ı korumaya kararlı olan ancak Grayson’ın aslında bir Cerberus ajanı olduğunu bilmeyen Kahlee de onlarla birlikte gider. Kahlee küçük kızı babasının elinden kurtarmak için galaksinin en ücra köşelerine ulaşmak, zorlu düşmanlarla ve türlü engellerle mücadele etmek zorunda kalacaktır.

Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Ne dersiniz? Sizce bilgisayar oyunu kadar iyi mi?