Dikenler Kanattıkları Yerden Prensler Büyütüyor: Dikenlikler Prensi

dikenlikler-prensi-top

Bu bir kahramanlık destanı değil. Çünkü dikenler kahramanlar yetiştirmez. Onlar kanatır, can yakar, nefreti yüreklere aşılar. İntikam dalga dalga kabardığında anti-kahramanlar doğar. Ama anti-kahramanların bile durduğu bir çizgi vardır. O çizgi geçilirse sınırın ötesinde kötü adam yükselmeye başlar.

Dikenlikler Prensi uzun zamandır beklediğimiz, forumlarımızda sıkça sorulan ve bizlerin de artık sabırsızlandığı bir seriydi. Nihayet onu okuma şansına eriştik!

Jorg Ancrath henüz 13 yaşında, ama kana susamış, gözü dönmüş bir çetenin lideri. O 9 yaşında annesi ve biricik kardeşinin ölümünü izledi. Prensliğinin ondan alınışına tanık oldu. Ya sonra ne oldu? Dikenler onu kanata kanata bağrına bastı ve Jorg anti-kahramanlıkla kötü adamlık arasındaki o ince çizgide tehlikeli bir dansa başladı.

dikenlikler-prensiYazar Mark Lawrence da işte bu noktada dünyayı ikiye böldü. Çünkü neredeyse Otomatik Portakal‘dan beri bir kötü denecek bir karakteri başrolde görmeyen dünya onu şaşkınlıkla karşıladı. Bir kısmı onu bağrına bastı, diğer kısımsa ondan nefret etti.

Jorg, öldürüyor, tecavüz ediyor, yağmalıyor ve merhamet nedir bilmiyor. O henüz 13 yaşında ve bu serinin sadece başlangıcı. Babasının sarayına dönen yolda yapacağı daha çok tartışmalı seçim, pek çok tehlike var.

Mark Lawrence‘ın bu sıra dışı, dünyayı kasıp kavurmuş fantastik serisi için hazır mısınız? Siz hazırlana durun, biz de size güzel bir haber verelim. Yayıncısı Pegasus Yayınları serinin (üçlemenin) tüm haklarını almış durumda. Eğer bir aksilik yaşamazlarsa 2 ve 3. kitaplar için uzun bir zaman beklemeyeceğiz.

Bu üçleme boyunca Jorg büyüyecek, yükselecek ve biz onu bu kanlı, büyülü, dehşet dolu yolda tüylerimiz diken diken olarak izleyeceğiz. Ama bunca söz yeter, değil mi? Bir de tanıtım yazısı onu nasıl anlatıyor, ona bakalım.

Dikenlikler Prensinden Sakının!

Dokuz yaşında annesinin ve kardeşinin gözleri önünde öldürülmelerini izledi. On üç yaşında kana susamış bir haydut çetesinin başındaydı. Prens Honorous Jorg Ancrath’ın sırt çevirdiği şehre dönme vakti gelmiştir. Kont Renar’ın annesini ve kardeşini öldürmesini dikenliklerde kapana kısılmış bir şekilde izlediği günden beri intikam ateşiyle yanmaktadır. Hayat ve ölüm onun için bir oyundan ibarettir ve kaybedecek hiçbir şeyi yoktur. Ancak babasının hisarında onu başka bir ihanet beklemektedir. Kalleşlik ve kara büyü. İradesi ne kadar güçlü olursa olsun, genç bir adam hayal bile edemediği kadar güçlü düşmanlarını alt edebilir mi?

“Kesinlikle afallatıcı… ağzınız açık kalıyor.”
-Robin Hobb-

“Etkili, soğuk bir hançer darbesi gibi bir intikam romanı. Lawrence ilk kitabında okuyucuyu soluk soluğa bırakıyor.”
-Robert V. S. Redick-

“Bu kitap muhteşem.”
-Galaxy Book Reviews-

“Ölümcül, cesur bir fantastik roman.”
-Publishers Weekly-

“Lawrence sürükleyici fantastik romanlarda çıtayı yükseltti. Bu yıl okuduğum en iyi kitap.”
-Peter V. Brett-

“Dikenlikler Prensi, bilindik Ortaçağvari fantastik üçlemeler geleneğini altüst etmeye kararlı bir yazarın eseri.”
-Locus-

Çevirisini Kerem Sanatel‘in yaptığı eserin editör koltuğunda Kemal Küçükgedik yer alıyor. Pegasus Yayınları tarafından basılan bu çok merak edilen eserin künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Dikenlikler prensinden sakının!