Diskdünya Serisi Yeniden Çevrildi ve Yayınlanmaya Hazır!

Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan usta yazar Terry Pratchett’ın magnum opusu olan Diskdünya Serisi’nin kitapları her yerde tükenmişti. Seri yarım bırakıldığı gibi ilk kitaplara ulaşmak da neredeyse hayaldi. Oysa Delidolu Kitap kolları sıvadı ve ilk iki kitabı yepyeni çevirisiyle bizlere sunmaya hazırlandı!

diskdunya-buyunun-rengiİlk kez İthaki Yayınları tarafından basılan ve mizahi fantastiğin en iyi, en hicivli örneklerinden biri olan Diskdünya, fantastik ebediyatın belkemiklerinden biriydi. Öyleydi öyle olmasına ama, tükeneli yıllar olmuştu. Her okuyan ayrı hayrandı. Üstelik filmleri bile vardı yahu! Şimdiyse TUDEM Yayınları’na bağlı Delidolu Kitap bize yepyeni bir başlangıcın sözünü veriyor.

İlk kitap Büyünün Rengi ve onun devamı niteliğindeki ikinci kitap Fantastik Işık’ın 25 Mart Çarşamba günü piyasaya sürüleceği yönünde duyumlar aldık. Hatta yayınevi ilk iki kitabın kapak görsellerini de yayınladı!

fantastik isikÇevirmenliğini daha önce yaptığı birçok Pratchett çevirisi ile tanıdığımız Niran Elçi, editörlüğünüyse sitemiz yayın danışmanı Yosun Erdemli üstlendi. Üstelik, çevirmen Niran Elçi’nin dün yaptığı facebook paylaşımında kitabın basılı bir kopyasının da fotoğrafını görmüş olduk. Yani tünelin ucundaki o fantastik ışık çok yakın!

Büyünün Rengi’nin künye bilgilerine ulaşmak için sizi hemen buraya, Fantastik Işık için buraya alalım. Ama duyduğunuz çığlıklar okumanıza mı engel oluyor? Peh! İlk iki kitap aynı anda çıkıyor diye delirmişçesine bağıracak değiliz, öyle değil mi? Hiiiaaaaaa!