11. Doktor, Harry Potter Evrenine Mi Giriyor?

matt-smith

Matt Smith’i tanıyor, onu seviyorsunuz. Peki onu Harry Potter dünyasında görmek ister misiniz? Bizim cevabımız, “evet”!

Potter dünyasının canavarlarını, sanki Hogwarts‘tan sızdırılmış bir ders kitabı gibi anlatan Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar? eserinin filmleştirileceğini sizlere daha önceden duyurmuştuk.  Her ne kadar vizyon tarihi 18 Kasım 2016 olarak belirlense de yönetmen ve oyuncular için derin bir sessizlik söz konusuydu. Şimdiyse dedikodu kazanları kaynamaya başladı!

Daha önce Sherlock rolüyle adından sıkça söz ettiren  Benedict Cumberbatch, kitabın başkahramanı Newt Scamander’ı canlandırabilecek adaylar arasındaydı; ancak kendisi Hamlet’i oynamak için bu rolü reddetmişti. Fakat geçtiğimiz günlerde başka bir büyük isim, başka bir idol olan Matt Smith’in adı gündeme geldi.

Yönetmen koltuğu için David Yates adı kesinleşmiş görünüyor. Filmin çekimlerininse bu yaz Londra’da başlaması planlanıyor.

Ancak Matt Smith ile ilgili haberlerimiz bitmedi! Hayranları onu bu rol için çoktan benimsemiş gibi görünüyor, çünkü Change.org’da başlatılan kampanyada filmde yer alması için J.K. Rowling’e sesleniliyor.

Umarız hem Rowling hem de filmin diğer yapımcıları bu isteği duyarlar, çünkü daha güzel bir tercih düşünemiyoruz.