Blade Runner Her Yerde

Blade Runner

Blade Runner Reality adlı Instagram sayfası, Blade Runner (Bıçak Sırtı) filmini andıran gerçek dünyadan kareleri hayranlarla buluşturmayı amaçlıyor.

Proje bir hayli çılgın. Bu işin arkasındaki “Ryan Allen” ve “@thatdudesid” de bir o kadar başarılı. Ağırlıklı olarak New York sokaklarında çektikleri kareler, yakaladıkları harika perspektiflerle bizlere Blade Runner etkisi veriyor. Aslında içinde bulunduğumuz dünyanın da (ürkünç biçimde) adeta Blade Runner’ın ta kendisi olduğunu söylüyor bizlere. Düşündürücü, değil mi?

Ekip neredeyse her fotoğrafı efsanevi filmden bir alıntıyla paylaşarak bu muhteşem karelerin içine bizleri daha da çok çekiyor. Instagram sayfasında da “#BladeRunner’a benzeyen gerçekliği bulmaya adanmıştır” yazıyor zaten.

Fotoğrafların bazılarının, filmden değil de gerçek dünyadan çıktığını inanmak çok zor. Hatta özellikle “Singapur”un görselliği bizi oldukça şaşırttı.

Philip K. Dick’in Android’ler Elektrikli Koyun Düşler mi? adlı kült eserinden uyarlanmış filmin, bu gerçek dünya yansımaları galerisine buradan ulaşabilirsiniz.