Resimli Harry Potter Kitaplarının İlki Hazır

Hogwarts as imagined by Jim Kay

Daha önce duyurduğumuz Harry Potter’ın yeni kapak illüstrasyonları ve içerik çizimleriyle yayımlanacağı haberi kısa bir süre önce elle tutulur hale geldi ve İngiltere’deki yayıncı kuruluş Bloomsbury, Felsefe Taşı’nın resimlerini yayımladı!

İlk göz ağrımız olan Mary Grandpre çizimleri ile Harry Potter artık bizler için bütünleşmiş bir haldeydi. Onun eşsiz kapak ve şömiz çizimleri ile seriyi okuduk ve hadi itiraf edin, birçok ülkedeki kapaklarından daha çok sevdik.

Yeni kapak ve içerik illüstrasyonları ise, bu dalda daha önce ödülü de bulunan Jim Kay tarafından çiziliyor. Kay, ilk kitabın çizimlerine noktayı koydu bile. Serinin ABD’deki yayınevi Scholastic tarafından yeni kapaklı versiyonu satışa sunulan Felsefe Taşı, Ekim 2015’te İngiltere’deki raflarda boy gösterecek. Ardından her yeni yıl çizimlerle birlikte bir kitap daha yayımlanacak

Kay’in hayal gücünden kağıtlara taşan bu harika çizimleri sizlere sunmadan önce çok önemli bir konuya değineceğiz: Evet, büyüdük belki ama Harry Potter sevgimiz ilk günkü kadar taze. Bu yüzden Yapı Kredi Yayınları’na sesleniyor ve bu versiyonları ülkemizde de görmek istediğimizi dile getiriyoruz. Evet, evet… YKY bizi kırmayacaktır!

Peki sizler Felsefe Taşı’ndan en çok hangi sahnenin çizimini görmek istersiniz?

illustrated-hp-leaky-cauldron

illustrated-hp-hermione

illustrated-hp-hagrid-2

illustrated-hp-hagrids-hut