Ghost In The Shell Live Action Filminin Çekimleri 2016 Kışında Başlıyor

scarlett-johansson-ghost-in-shell

Ghost In The Shell demek neler demektir neler. Şimdiyse Hollywood elini yeniden bir animeye uzatıyor ve Scarlett Johansson’ı başrole düşünerek çekimleri 2016 kışında başlatıyor.

Ghost In The Shell, Matrix’e esin kaynağı olmuş yegane eserler arasında gelir. O, anime ve sinema tarihine damgasını vurmuş eşsiz bir yapımdır. Birkaç kez izlenmelidir hatta. Öyle ki, her izleyişte yeni semboller, yeni göndermeler ve yeni manalar yakalanabilsin.

Ancak Hollywood bizleri üzdü. Bizlere en son yaşattıkları Dragonball faciasını henüz unutamamışken, şimdi de derinliğiyle dillere destan, her izleyene mind-fuck yaşatan Ghost In The Shell’i live action film yapmaya hazırlanıyorlar.

Binbaşı Motoko Kusanagi rolü için Scarlett Johansson’ın adı bir süredir konuşuluyordu. Başta Margot Robbie düşünülse de, kendisi Suicide Squad’ta Harley Quinn rolüne geçti ve Scarlett Johansson “Binbaşı” olmak adına tek aday olarak kaldı.

Filmin çekimlerinin 2016 kışında başlayacağını Johansson’ın verdiği bir demeçten öğrendik. Kendisinin sözleri şöyle:

Bu gerçekleşiyor. Gelecek yılın başlarında çekilecek ki, Ocak ya da Şubat’ta prodüksiyona başlanır diye düşünüyorum. Filmde ben ve Rupert [Sanders] olacağız; tüm bildiğim bu.

Dreamworks stüdyosunca üstlenilen filmde halen daha kocaman soru işaretleri var. Eğer ki Scarlett Johansson sadece bu kadarını biliyorsa ortada ne kadar somut deliller var? Kendisini Motoko olarak görüp göremeyeceğimiz bile meçhul.

Yönetmen koltuğunda Pamuk Prenses ve Avcı’nın (Snow White and the Huntsman) yönetmeni Rupert Sanders olacak gibi görünüyor. Bu bizi daha da korkutuyor, ne yalan söyleyelim.

Velhasıl, Kayıp Rıhtım ekibi olarak Ghost In The Shell’in Hollywood’un elinde bir live action’a dönmesi bizi derinden üzüyor. Oysa ki Attack On Titan’ın Japon setlerde, kendi ülkesinde filmleştirilmesinden yana bir derdimiz yok.

Hollywood dileriz ki Ghost In The Shell’i bir aksiyon filmine indirgemez ve onun özündeki, onu şaheser yapan felsefeyi ekrana yansıtabilir.

Filmin vizyona giriş tarihi Amerika için 14 Nisan 2017 olarak belirtildi.