Gremlinler Bizi Kıtır Kıtır Yemek İçin Geri Geliyor!

gremlins-gizmo

80’li yılların kült korku-komedi filmlerinden biri olan Gremlinler tüm haşmetiyle (!) geri dönmeye hazırlanıyor. Üstelik projenin başındaki isimler ilk iki filmde de olduğu gibi yine Steven Spielberg ve Chris Columbus.

Gizmo’yu hatırladınız mı? Hani şirin mi şirin bir görünümü olan, o dost canlısı ve sempatik Mogwai’yı? (Çince: Canavar) Billy’ye doğum günü hediyesi olarak verilmişti kendisi. Ve ona bakmak istiyorsa uyması gereken sadece 3 kural vardı: onu asla ıslatma; onu parlak ışıklardan uzak tut ve ne kadar yalvarırsa yalvarsın asla gece yarısından sonra besleme. Aksi takdirdeeee… aksi takdirde iki film boyunca peşini bırakmayacak haşarı mı haşarı, uçuk kaçık, kötücül oldukları kadar da komik bir Gremlin ordusuyla başa çıkmak zorunda kalırdı! Nitekim öyle de oldu. Ve şimdi, ikinci filmden tam 25 yıl sonra yeni bir Gremlinler filmi ufukta bizleri bekliyor.

Chris Columbus’un belirttiğine göre yeni film seriyi devam ettirmeyecek, çünkü Gremlins 2’nin bittiği nokta senaryoyu güzel bir sona erdiriyor. Bunun yerine ilk filmi günümüzün teknolojilerini de kullanarak yeni baştan çekmeyi planlıyorlar. Columbus yeni versiyonun eskisinin kare kare tekrarı olmayacağını, tanıdık karakterlerden bazılarını alarak ve araya yenilikler katarak yepyeni bir şey ortaya çıkarmak istediğini belirtiyor.

Bu fikri J.J. Abrams’ı Star Trek uyarlamasını izledikten sonra buldum. Leonard Nimoy’u filme dahil edip bize hem o çok istediğimiz nostaljiyi yaşatması hem de seriyi bir adım ileri götürmesi beni etkiledi. Star Wars’un son fragmanında Han Solo ile Chewbacca’yı görüp de göz yaşlarına boğulmamız da öyle. Ben de aynı hissi yaratıp izleyicilere yepyeni bir şey sunabileceğimizi ve böylece Gremlinler için harika bir yeniden başlangıç yapabileceğimizi düşündüm.

Warner Bros tarafından yayınlanacak film hakkında şu an için herhangi bir oyuncu bilgisi ya da çıkış tarihi yok. Ama siz şimdiden gece 12’den sonra buzdolaplarınızı kilitleyin deriz. Ne olur olmaz…