Bitmeyen Savaş Filmi Oluyor. Hem de Channing Tatum İle

forever-war-tatum

Hugo ve Nebula Ödüllü, Yaşlı Adamın Savaşı’na da ciddi bir esin kaynağı olmuş Bitmeyen Savaş’ın film hakları alındı. Üstelik başrol için Channing Tatum ile anlaşıldı bile.

Bir bilimkurgu klasiği, 2011’in En İyi 100 Bilimkurgu ve Fantastik listesinde de yer alan, Scalzi’nin Yaşlı Adamın Savaşı’na ciddi bir esin kaynağı olan, Joe Halderman imzalı Bitmeyen Savaş’tan bahsediyoruz. Aynı zamanda, bir dönem İthaki Yayınları tarafından dilimize kazandırılmış olmasına rağmen, baskısı çoktan tükenmiş (böhü) bir eserden de.

Bitmeyen Barış ve Türçeye çevrilmemiş Forever Free adında devam kitapları da bulunan eserin yayın hakları Sony ve Warner Bros. tarafından satın alındı. Başrol içinse hız kesmeden bir anlaşma yapıldı. Kitap boyunca bizlerle olan ve her yeni bölümde yeni bir rütbede gördüğümüz asker William Mandella’yı oldukça yakından tanıdığımız bir isim canlandıracak: Channing Tatum (G.I. Joe, X-Men: Apocalypse).

Senaryo için de yine tanıdık bir isim söz konusu. Kitabı beyaz perdeye uyarlayacak isim, Prometheus’un senaristi Jon Spaihts olacak. Aslında kitabın filmleştirilmesi hakkı Ridley Scott ve 20th Century Fox’ta olmasına rağmen, 7 yıl boyunca herhangi bir girişimleri olmaması sonucu telif düşmüştü.

Şimdi kafalarda tek bir soru var. Spaiths’in uyarlaması, kitaptaki gibi 1977 ile mi başlayacak, yoksa günümüzde mi? Kitabı okumuş olanların da tahmin edeceği üzere, bu oldukça önemli bir soru. Çünkü kitapta gördüğümüz birkaç çağda dünyanın geldiği nokta hep 70’lerden geleceğe bakan yazarın bakış açısını taşıyor. Ancak 2000’lerdeki hayatımız tam olarak kitapta tasvir edilenle uymuyor. Bakalım senarist nasıl bir tercih yapacak.

Heyecanla beklediğimiz filmler arasına bir yenisi eklendi. Bu önemli bilimkurgu eserinin layıkıyıla beyaz perdeye aktarılmasını dileriz. Şu anlık bir yayınlanma tarihi söz konusu değil, ama siz yine de gelişmeler için bizde kalın!