1. Uluslararası Ankara Kukla Festivali Başlıyor!

kukla festivali ust

Ankara harika bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor! 14-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek uluslararası bir kukla festivali bu. Üstelik yalnızca çocuklara değil, yetişkinlere özel gösteriler de Ankaralı halkı bekliyor olacak!

Festivale Rusya, Bulgaristan, İspanya, Moldova ve İtalya’dan kuklafestivalikatılım gösterecek kukla gruplarına, ülkemizden de Ankara’dan Tiyatro TEMPO ve İstanbul’dan Tiyatro TEM katılacak.

Festival, gösterileri açık havada ve Ankara’da birçok okulda gerçekleştirerek ulaşılabileceği bütün izleyicileri kuklalar ve kuklacılarla tanıştırmayı hedefliyor.

“Kukla yalnızca çocuklar için değildir!” diyen Kukla, Karagöz, Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği düzenledikleri bu festivali Karagöz Ustası Hayali Torun Çelebi anısına armağan ediyor.

[stextbox id=”black”]Festivalin Amaçları

* Kukla sanatını bir sanat formu olarak tanıtmak, sevdirmek, Ankara’da bir kukla festivali geleneğini başlatmak.

* Çocukların yaratıcı dünyalarını kukla oyunlarıyla zenginleştirmek.

* Toplumun estetik beğeni düzeyini, tüm sanat formlarını içinde barındıran kukla sanatı aracılığıyla yükseltmek, toplumla genel anlamda sanat arasındaki bağı güçlendirmek.

* UNESCO tarafından ‘Dünya Kültürel Mirası’ kabul edilen Karagöz’ün Cumhuriyet’in Başkent’i Ankara’da bir kukla festivaline ev sahipliği yapmasını sağlamak.

* Farklı ülkelerdeki kukla anlayışlarını, kuklacıların deneyimlerini ve uluslararası sanatsal standartlarını Türkiyeli izleyici, sanatçı ve yapımcıların dikkatine sunmak. Alternatif kukla kullanımı ve sahneleme anlayışlarını tanıtmak.

* Basının ve kamuoyunun desteğiyle kukla etkinliklerini ülke çapında özendirmek. Seminer ve atölye çalışmalarıyla kukla alanında üretim kalitesini arttırmak.

Daha önce İstanbul ve İzmir’de düzenlenen kukla festivallerinin daha fazla şehre ulaşması hepimizi mutlu ediyor. Biletler Biletix‘te.

Peki ya biz kuklaların büyülü dünyaları hakkında ne düşünüyoruz? Öğrenmek için sizleri Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi‘nin Kukla temalı 35. sayısına davet ediyoruz!