170 Farklı Dilde Ve Lehçedeki Küçük Prens Kitapları Sergisi Bizleri Bekliyor

kucuk-prens

47 farklı Küçük Prens koleksiyoneri bizlere 170 farklı dil ve lehçede Prensimizi sunmaya hazırlanıyor.

16-24 Mayıs tarihleri arasında Ankara, Tayfa Kitapkafe’de gerçekleşecek sergide Küçük Prens’e doyacağız. Hem de tam 170 defa!

Etkinlikte Ankara, İstanbul, İzmir ve Eskişehir başta olmak üzere ülkemizden ve dünyadan 47 farklı koleksiyoner, kendileri gibi bu esere hayran olan insanlarla muazzam koleksiyonlarını paylaşacaklar.

265’ten fazla dile çevrilerek en çok basılan kitaplardan biri olan Küçük Prens’in çeşitli dil ve lehçelerdeki örneklerinden oluşan sergide yaklaşık 170 kitap yer alacak. 1943 yılındaki ilk İngilizce baskı, en küçük boyutlu baskı, görme engelliler için “parmakların gördüğü Küçük Prens,” aynadan okunabilen, cep telefonu kodlarıyla ve Mors alfabesiyle basılmış özel kitapların yanı sıra, 1953 yılından başlayarak Türkçe baskılardan bazı örnekler sergilenecek.

Sergi süresince düzenlenecek söyleşi, film gösterimi, okuma günleri ve çocuklara yönelik etkinliklerin yanı sıra geniş kapsamlı bir koleksiyonerler buluşması da gerçekleştirilecek. Bize de bu farklı dil ve lehçelerdeki kitapları birer gezegen kabul edip, adım adım seyahat etmek düşecek.

Etkinlik detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 16 – 24 Mayıs 2015
Yer: Tayfa Kitapkafe Kızılay / Ankara