Assassin’s Creed Kitaplarında Sıra Altaïr’in Öyküsünde

assassins-creed-gizli-sefer-ust

Assassin’s Creed serisinin en çok saygı duyulan karakteri Altaïr Ibn La-Ahad’ın hayat hikâyesini konu alan Gizli Sefer raflardaki yerini aldı.

Bildiğiniz üzere Ubisoft’un en ünlü oyun serilerinden biri olan Assassin’s Creed, yazar Oliver Bowden sayesinde fantastik edebiyat dünyasını da kasıp kavurmaya başlamıştı. Biz de Epsilon Yayınevi aracılığıyla (şimdilik) yedi kitaplık serinin ilk 2 cildi olan Rönesans ile Yoldaşlık’ı geçtiğimiz yıl ilk kez dilimizde okuma şansına erişmiştik. Şimdiyse sıra 3. cilt olan Gizli Sefer’de.

Fantastiği ve tarihi büyük bir başarıyla harmanlamasıyla ünlü olan roman serisi, oyuna sadık kalması ve dönemi başarılı bir şekilde yansıtmasıyla da tanınıyor. İlk kitapta kahramanımız Ezio’nun Leonardo Da Vinci ve  Niccolò Machiavelli’den aldığı destek ile bir suikastçı olma hikayesini okumuş, 2. kitapta ise suikastçımızla birlikte Roma halkını zalim Borgia ailesinin boyunduruğundan kurtarmaya çalışmıştık.

Gizli Sefer’de ise Yoldaşlık’ın en olağanüstü suikastçılarından biri olan Altaïr’in hikâyesini okuma şansını elde edeceğiz. Ama siz zaten bu isimlere çoktan oyunlardan aşinasınız, değil mi? Gelin kitabın tanıtım yazısına beraber göz atalım.

Hakikat kanla yazılacak!

Marco’nun babası Niccolò Polo, tüm hayatı boyunca sır olarak tuttuğu hikâyeyi en sonunda anlatmaya başlayacaktı: Yoldaşlık’ın en olağanüstü Assasinlerinden Altaïr’in hikâyesini…

Son derece zor ve korkutucu bir görevle yola çıkan Altaïr, Kutsal Toprakların dört bir yanında düşmanlarının canını alırken Assasin Amentüsü’nün, yani Suikastçının İnancı’nın da gerçek anlamını görüp anlayacaktı. Tarikata olan bağlılığını ispat etmesi gereken Altaïr, aralarında Tapınakçıların lideri Robert de Sable’ın da bulunduğu dokuz ölümcül düşmanını ortadan kaldırmak zorundaydı.

Altaïr’in yaşam öyküsünün ilk kez anlatıldığı bu kitapta, tarihin gidişatını değiştirecek bir serüven sizleri bekliyor. Tapınakçı komplosuna karşı Altaïr’in giriştiği bitmek bilmeyen mücadele… Hem şaşırtıcı hem de trajik tarafları olan aile hayatı… Ve en sonunda eski bir arkadaşının ihaneti…

Hakikat kanla yazılacak! Kanla ve Suikastçının İnancı’yla!..

Çevirmenliğini Erhan Gülşen ve Ufuk Yılmaz’ın üstlendiği kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.