Christopher Lee’yi Kaybettik!

christopher lee

Saruman, Kont Dooku ve Drakula gibi rollerle sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran Christopher Lee hayata gözlerini yumdu.

Ünlü aktör üç haftadır hastanede solunum yollarıyla ilgili tedavi görüyordu. Hatta yakın zamanda hastanede tam 93 yaşına basmıştı.

Telegraph’ın haberine göre pazar günü sabah 8:30’da hayatını kaybeden Lee’nin eşi bu acı haberi önce yakın akrabalarına bildirmek için basına açıklaması yapmakta bilerek gecikti.

Kariyerine 1940’larda başlayan Lee’nin yükselişi 1958 yapımı Drakula filminde gerçekleşti. Fantastik ve Bilimkurgu sineması severleri tarafından yakından takip edilen ve büyük bir hayran kitlesi olan aktör şöhretini son 15 yıl içinde sağlamıştı. Tim Burton’la da iyi işlere imza atmıştı.

Sör ünvanı da bulunan Lee 2011 yılında bir tek Clint Eastwood ile çalışamamış olmasının en büyük üzüntüsü olduğunu belirtmişti. En gurur duyduğu filmi ise Pakistan’ın kurucusunu oynadığı Jinnah filmiydi.

Akıllarımızdan çıkmayan Saruman’ın sesini, Kont Dooku’nun korkunç ifadesini 93 yaşında kaybettik. Sevenlerine başsağlığı diliyoruz.