Diana Gabaldon’ın Yabancı Serisi’nde Sıra 7. Kitapta

yabanci-7-ust

Dizisiyle nefesleri kesen Yabancı, kitap serisiyle de Türk okurlarla buluşmaya devam ediyor.

Ülkemizde serinin tamamlanmasına yalnızca bir adım kaldı! Sondan bir önceki, yani 7. kitabın adıysa Geçmişin Yankısı olarak karşımıza çıkıyor.

Epsilon Yayınevi, Diana Gabaldon’ın 2011’de yapılan En İyi 100 Fantastik ve Bilimkurgu Eseri listesinde de yer alan bu efsanevi serisini bizlerle buluşturmaya devam ediyor.

7. kitap da, diğerlerinde olduğu gibi, iki kısım halinde bugün satışa girdi.

Hadi kitapların tanıtım metinlerine göz atalım.

gecmisin-yankisi-kisim-2Bir zamanların II. James yanlısı Jamie Fraser, Amerikan ayaklanması hakkında üç şeyden emindir: İlki kazanan tarafın Amerikalılar olacağı, ikincisi kazanan taraf adına savaşmanın hayatta kalmayı garanti etmeyeceği ve üçüncüsü ise namlunun diğer tarafında İngiliz ordusu için savaşan, evlilik dışı doğan oğluyla yüzleşmektense ölmeyi tercih edeceği. Claire ise Amerika’nın kazanacağını bilse de bedelinin ne kadar ağır olacağından habersizdir…

gecmisin-yankisi-kisim-1Bu sırada, on sekizinci yüzyıla kıyasla daha güvenli olan yirminci yüzyılda, Brianna ile eşi Roger MacKenzie, iki yüzyıl öncesinden kalan mektuplar aracılığıyla Jamie ve Claire’in dramatik hikâyesini adım adım takip ederken, hiç beklemedikleri büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalacaklardır.

Çevirmenliğini Kübra Tekneci ve editörlüğünü Eren Abaka’nın yaptığı eserin ilk cildinin bilgilerine buradan, ikincisine de buradan ulaşabilirsiniz.