Dünyanın En Büyük Fantastik ve Bilimkurgu Yayınevlerinden “Tor”, Gezi Parkı Grafik Romanına Yer Verdi!

direncizgiroman ust

Robert Jordan, Brandon Sanderson, John Scalzi… Daha nice usta Tor Books’un kanatları altında dünyaya kült eserlerini sundu ve sunmaya da devam ediyor. Onlarsa dün, internet sitelerinde Gezi Parkı grafik romanı Dirençizgiroman’a yer verdi!

Bilenler bilir, Tor.com Tor Books’un geek sitesidir. Muhteşem işlere imza attıkları ve diğer yayınevleriyle yazarlara da mutlaka selam durdukları bir platformdur orası. Kayıp Rıhtım olarak da bizim için yeri ayrıdır. Onlar da bu sevgimizi boşa çıkartmayan yepyeni bir şey yaptılar. Şaşkınız, bir o kadar da mutluyuz!

Tiamat’s Terrian köşesi bu hafta çizgi romanlara ve romanlara ayrıldı ve içlerinde taze taze İngilizceye çevrilmiş Gezi Parkı grafik romanı da var! Üstelik çizimlere de hayran kalmışlar.

Bakın nasıl ifade etmişler:

Bir süredir bu haberi bekliyordum ve duyurmaktan delicesine mutluluk duyarım ki #ResistComics, ya da Türkçede bilinen haliyle #DirenÇizgiRoman , sonunda İngilizce olarak çıktı. Eserin önsözünü de yazan editör Can Yalçınkaya, Gezi direnişinden esinlenilmiş Türkçe çizgi roman antolojisinin ardındaki fikirleri özetleyecek kadar da kibar.

Sonrasındaysa önsözden alıntı yaparak devam ediyor:

#DirenÇizgiroman, çok sesli bir hareket olan ve farklı siyasi, kültürel ve etnik geçmişlere sahip kişileri kucaklayan Gezi Parkı olaylarından esinlenmiştir. Bu hareket aynı zamanda sanattan ve mizahtan da bol bol faydalanmıştır. Gezi Parkı sürecinin birlik beraberliği bizim için oldukça aydınlatıcı oldu. O nedenle antolojimizin felsefesi de devletin zorbalığına karşı gösterilen direnişin ruhunu devam ettirmek ve Gezi Parkı’nın çok sesliliğini, birlikteliğini ve beraberliğini yansıtan bir kitap yaratmak için ortak hareket etmek üzerine kurulu. Bu projeyi benzer düşüncelere sahip kimselerin yaptığı bağışlar sayesinde hayata geçirdik. Onların cömertliği ve güveni bizler için çok şey ifade ediyor.

Yazının orijinaline buradan ulaşabilirsiniz. Yazı içinde beğendikleri görsellerden birini de paylaşmışlar, o da hemen aşağıda!

Helal sana Tor.com!

Esen Kitap etiketiyle çıkan Dirençizgiroman’ın sitemizde bulunan künye bilgilerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

gezi-park-sam-wallman