Yeni Hayalet Avcıları’nın Çekimleri Başladı

ghostbusters-ust

Konu hayaletler olduğunda 30 yılı aşkın bir süredir kimi arayacağımızı biliyoruz. Ama bu kez telefonu farklı bir ses açacak. Çünkü tamamı kadınlardan oluşan yeni Hayalet Avcıları’nın çekimleri resmen başladı.

Önce bir dedikodu olarak çıktı karşımıza, sonra da giderek somutlaştı. Ve en sonunda tüm ekip üyelerinin kadın olduğu, yeni Hayalet Avcıları filmi gerçek olma yolunda ilk sağlam adımını attı.

Yeni film tıpkı öncülleri gibi yine New York’ta geçecek (Gerçi maliyeti düşürmek için çekimlerin bir kısmı Boston’da gerçekleştiriliyor ama çaktırmayın). Başrollerde ise yönetmen Paul Feig’in gözdesi Melissa McCarthy (Ajan, Benim Komşum Bir Melek), Kristen Wiig (Marslı, Bana Hoş Geldiniz), Leslie Jones (Zor Baba 3, Çalıntı Hayat) ve Kate McKinnon (Ayı Teddy 2) yer alıyor. Ayrıca Thor rolüyle zihinlerimizde yer eden Chris Hemsworth’ün ekibin sekreterini oynayacağı da kesinleşti gibi; çünkü kendisi oyuncu listesinde bizzat yer alıyor.

Filmin yönetmeni Paul Feig, çekimlerin resmen başladığını Twitter üzerinden paylaştığı şu görselle duyurdu:

Ve… motor!

İlk iki Hayalet Avcıları’nın yaratıcılarından biri olan ve filmde Ray Stantz rolüyle izlediğimiz Dan Aykroyd ise film hakkında olukça heyecanlı. Senaryoyu okuyan Aykroyd sonuçtan gayet memnun olduğunu, karakterlerin birbirinden farklılığını sevdiğini ve filmi merakla beklediğini açıkladı. Ayrıca ilk iki filme “gerçekten de zekice, klas göndermeler” göreceğimizi de çıtlattı.

Bu açıklamadan yola çıkarak bu filmin belki de öncüllerini yok sayan, tam bir “sil baştan” olmayacağını ve belki de macerayı devam ettireceğini varsayabiliriz. Eğer öyleyse tüm ekibin ansızın kadın olması serinin tutucu hayranları için daha kabul edilebilir olacaktır. Ayrıca zekice de…

Film 29 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde vizyona girecek.