Tim Burton’ın İptal Edilen “Superman Lives” Filmi Belgesel Oldu

superman lives

Nicolas Cage’i hiç Superman olarak hayal edebiliyor musunuz? Tim Burton zamanında bunun hayalini kurmuş olacak, 90’lı yıllarda Superman Lives isimli bir film çekmeye kalkışmış. Fakat son anda iptal edilen projenin kamera arkası, şimdilerde bir belgesel olarak sunulmaya hazırlanıyor.

Efsane yönetmen Tim Burton, 90’lı yıllarda çektiği Batman ve Batman Returns’den sonra bir de Superman filmi çekmek istemiş olmalı ki, Superman Lives isimli kendine özgü bir hikaye kaleme almış.

Hatta filmde kullanılacak kostümlerden tutun da yaratık tasarımlarına kadar her şey hazırmış. Filmde Superman’i canlandıracak aktör bile hazırmış, Nicolas Cage.

Evet, şaşırdınız değil mi? Bugün olsa yönetmenlerin bu rol için seçeceği son isim olacak olan aktör, zamanında uzun saçlarıyla ve ışıklı kostümüyle çelik adama bürünmeye hazırmış. Fakat ne olduysa bu proje bir anda iptal edilmiş ve film konsept tasarımları ve kostüm provalarından öteye gidememiş.

nicolas-cage-as-superman

İşte bu zamanında çekilemeyen filmin neden iptal edildiği sorusu şimdilerde belgesel olarak yanıtlanmaya hazırlanıyor. The Death of ‘Superman Lives’: What Happened? isimli bu çok özel belgeselde yönetmen Tim Burton ve yazarlar Kevin Smith ve Dan Gilroy ile yapılan röportajlara yer verilmiş. Ayrıca projenin neden iptal edildiği de ayrıntılı bir şekilde ele alınmış.

The Death of ‘Superman Lives’: What Happened?, 9 Temmuz’dan itibaren internet üzerinden yayınlanacak ve aynı zamanda DVD formatında da satışa sunulacak.

Dilerseniz sizleri Nicolas Cage’i az daha Superman olarak izleyecek olduğumuz filmin belgeseli için hazırlanan fragman ile baş başa bırakalım.

Sizi bilmiyoruz ama biz yine de Tim Burton’un Superman yorumu için “acaba nasıl olurdu ki?” diye düşünmeden edemiyoruz.