Kayıp Rıhtım Özel Haberi: Doğruluk Kılıcı Serisi’nin Çıkış Tarihi Belli Oldu!

dogruluk kilici

Terry Goodkind’ın daha önce dilimize sadece ilk kitabı çevrilen Doğruluk Kılıcı Serisi, uzun bir bekleyişin ardından Pegasus Yayınları etiketiyle yeniden yayınlanıyor!

Bu bilgi Pegasus Yayınları tarafından sadece Kayıp Rıhtım’a özel olarak paylaşılmıştır. Onlardan aldığımız izinle biz de sizlerle paylaşıyoruz.

1994 yılında usta yazar Terry Goodkind tarafından kaleme alınmış 11 kitaplık Doğruluk Kılıcı Serisi’nin (Sword of Truth) ilk kitabı olan Büyücünün İlk Kuralı (Wizard’s First Rule), 2003 yılında Maceraperest Kitaplar tarafından dilimize kazandırılmış, ancak çeşitli sebeplerle devamı getirilememişti.

Seri 2008 yılında Legend of the Seeker adıyla dizi olarak ekranlara geldiğinde üzüntümüz bir nebze hafiflese de, ikinci sezon sonunda iptal edilmesiyle birlikte seriye olan hasretimiz katlanmıştı.

Geçtiğimiz aylarda, sitemiz forumlarında serinin telif haklarının Pegasus Yayınları tarafından alındığı duyurulmuştu. Yayınevinden aldığımız yeni bilgilere göre ilk iki kitabın akıbeti belli oldu.

Serinin ilk kitabı olan Büyücünün İlk Kuralı için tüm hazırlıklar tamam! İkinci kitap Gözyaşı Taşı‘nın (Stone of Tears) ise edisyon aşamasında olduğu bilgisini aldık. Bir aksilik yaşanmadığı takdirde, ekim ayı başında ilk iki kitabı aynı anda raflarda görebileceğiz. Serinin üçüncü kitabı Blood of the Fold (Cemaat Soyu) için henüz bilgi sahibi değiliz, fakat çeviri aşamasında olduğunu tahmin ediyoruz.

Serinin konusunu merak edenler için kısaca bahsedecek olursak; hikaye kendisinin sıradan biri olduğunu düşünen başkahramanımız Richard Cypher’ın babası öldürüldükten sonra, D’Haran imparatoru Darken Rahl’ın adamlarından kaçan Kahlan Amnell’i bulmasıyla başlıyor. Kahlan Amnell, büyülü bariyerle ayrılmış Orta Diyarlar’dan Gölgeler Kitabı’yla birlikte Richard’ın en iyi dostu ve akıl hocası olan baş büyücü Zeddicus Zu’l “Zedd” Zorander’ı bulmak için sınırı geçiyor. Sonrasında Kahlan ve Zedd ile birlikte D’Hara askerlerinden kaçan Richard, elinde önemli büyülü özelliklere sahip Doğruluk Kılıcı’yla kendini Doğruluk İzcisi olarak buluyor. Richard, Kahlan ve Zedd, tarikat büyüsünü kullanıp tüm dünyayı ele geçirmek için son tarikat kutusuna ihtiyaç duyan karanlık lord Darken Rahl’dan önce, kutuyu bulmak için büyülü yaratıklar, Mord-Sith’ler, İtirafçılar ve Rahibeler’le dolu orta diyarlara doğru büyük bir maceraya atılacaktır.

Umarız kitapların yayın tarihleri konusunda bir aksilik yaşanmaz ve yıllardır hasretini çektiğimiz seriye bir an önce kavuşuruz.

Maceraperest Kitaplar’dan çıkan ilk kitabın tanıtım ve künye bilgilerini merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.