China Miéville’in Öykü Kitabı Yurtdışında Çıktı!

Three Moments of an Explosion ust

Arthur C. Clarke Ödülü’nü 3 kez kazanmış tek kişi olan ve sayısız ödülün de kazananı olmuş China Miéville, bu defa öykü kitabıyla geliyor: Three Moments of an Explosion: Stories

Ülkemize Yordam Kitap etiketiyle giriş yapmış ve şu ana dek 7 kitabı bu yayınevinden çıkmış olan China Miéville için güzel bir haberimiz var.

Geçtiğimiz günlerde satışa çıkan ve ciltli baskısı 4 Ağustos’ta raflardaki yerini alacak olan Three Moments of an Explosion: Stories (Bir Patlamanın Üç Dakikası: Öyküler) adlı bir öykü kitabıyla yurtdışındaki hayranlarıyla yeniden buluştu.

Şu ana dek romanlarını okuduğumuz Miéville’den öyküler okuyacak olmamız bizi oldukça heyecanlandırdı. Kitabın yurtdışında çıkıyor olmasına da üzülmeyin, çünkü eminiz Yordam Kitap bu eseri de dilimize kazandırır. Hatta şu sıralar Embassytown olarak bilinen eseri Elçiler Şehri adıyla bizlerle buluşturmak için çalışıyorlar.

Pekala, bu öykü kitabının konusuna bakma zamanı geldi mi dersiniz? Bizce de geldi!

Tanıtım metni şöyle:

Three Moments of an Explosion StoriesLondra bir sabah uyandığında kendini uçan buzdağlarıyla dolu bir gökyüzüyle kuşatılmış vaziyette bulur. Yok edilmelerine rağmen gizemli bir şekilde yeniden ortaya çıkan petrol kuleleri muğlak ama vahşice bir amaçla denizden karaya tırmanır. Bir anatomi öğrencisi bir kadavrayı kesip açtığında cesedin kemiklerine kazınmış, inanılmaz derecede çapraşık desenlerle karşılaşır – doğuştan olduğu belli olan ve… neye sessiz şahitlik eden desenler?

Bu derlemedeki yirmi sekiz hikâye bu tür konseptlerle ve unutulmaz imgelerle dolu. Çoğu ilk kez bu ciltte yayınlanıyor. Hepsi de sırasıyla kuramsal, hicivsel, yürek burkan ve hem biçim hem de üslup açısından yenilikçi öyküler. Ve her biri yaralanmış ama yine de arayışlarına umutla devam eden kimselerin dünyanın tuhaf derinlikleriyle, hatta bazen kendilerinin daha da derin tuhaflıklarıyla yüzleşmesini konu alıyor. Bir Patlamanın Üç Dakikası, edebiyatın en orijinal seslerinden biri için harika bir sahne.

Dile kolay, tam 28 öykü! Ayrıca sadece bu tanıtım metninde bile buram buram Miéville ve onun politik kimliğiyle bütünleşmiş çarpık hayal gücünü görebiliyoruz!

Biz bu kitabın dilimize kazandırılmasını çılgınca isteyeduralım, siz belki bu sırada yazarla gerçekleştirdiğimiz röportaja göz atmak istersiniz. Tanımıyorsanız onu yakından tanıyabilir, tanıyor ve eserlerini seviyorsanız yepyeni şeyler öğrenebilirsiniz!