Beş Ordunun Savaşı’nın Blu-ray ve DVD Çıkış Tarihleri Kesinleşti

hobbit ust

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı’nın uzun zamandır beklenen DVD ve Blu-ray versiyonlarının ne zaman çıkacağı nihayet netlik kazandı.

Sürekli yeni tarihler duymanın ve hiçbirisinin resmi olmamasının verdiği huzursuzluk, artık yerini gerçek anlamda geri sayıma bırakıyor. Tolkien’in başyapıtından sinemaya aktarılan Hobbit üçlemesinin son filminin DVD ve Blu-ray’i, 17 Kasım Salı gününden itibaren satışa çıkıyor.

Dijital HD olarak izlemek isteyenler ise, 17 Kasım’ı beklemeyip, 20 Ekim’de filmin tamamını izleme şansı bulacaklar. Tamamı diyoruz zira toplamda 20 dakikalık kesilmiş sahne bulunduğunu belirtmekte yarar var.

Bu kesilmiş sahnelerin yanı sıra, 9 saatten fazla ek videolar bulunduğunu belirtelim. Kamera arkaları, çekim hazırlıkları, yönetmenin sunumu, oyuncular ve tüm film ekibiyle özel röportajlar derken, Blu-ray iyiden iyiye şenleniyor desek yeridir.

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı, bir özelliğiyle daha ilk 2 filmden ayrılıyor. +18 kategorisinde yer alacağını öğrendiğimiz filmin kesilmiş sahnelerini daha bir merak eder olduk ne yalan söyleyelim.

Blu-ray için biçilen fiyat 35.99, DVD içinse 34.99 dolar. Son zamanlarda ülkemizde yükseliş gösteren doların değerini hesaba katarsak, bu DVD ve Blu-ray’in bizler için epey pahalıya patlayacağını söylemek mümkün.

Kimi otoritelerce yerden yere vurulan Peter Jackson’ın Hobbit üçlemesi, bakalım son kesilmiş sahnelerle nasıl bir havaya bürünecek. Çok fazla umutlu olmasak da, Orta Dünya’ya karşı son görevimizi yerine getireceğiz elbette.