Wonder Woman’lı Beslenme Çantasıyla Okula Giden Kıza Okuldan Uyarı Gönderildi

Wonder-Woman-Lunch-Box

Okulun gerekçesi şiddet içerikli görsel denilerek (?) gösterildi.

Laura, okula götürdüğü beslenme çantasıyla başına iş aldı. Dahası, okulu ailesine bir daha bu çantayla gelmemesi konusunda yazılı bir uyarı da gönderdi. Sizlere o mektubu göstermeden önce malum beslenme çantasına bir göz atalım.

Hemen aşağıda görebileceğiniz beslenme çantasının üzerinde “Afrodit kadar güzel, Athena kadar bilge” yazıyor.

wonderwomanbeslenmecantasi

Bir imgur kullanıcısı tarafından paylaşılan okulun uyarı mektubu, bu kullanıcının arkadaşına gönderilmiş. Mektup içeriğine baktığımızdaysa, okulun giyim kuralları uyarınca, şiddet içeren herhangi bir görselle okula gelinmesinin yasak olduğu belirtiliyor.

İşte o mektup ve hemen altında da sizler için yaptığımız çevirisi:

mektup

Sevgili Daniel ve Sarah,

Fark ettik ki Laura’nın, üzerinde bir süper kahraman görseli olan  Wonder Woman’lı bir beslenme çantası var. Okulun giyim kurallarına bağlı kalarak bunu okula getirmemesini sizden rica etmek zorundayız.

Düzenlediğimiz giyim kuralları gereği, çocuklar binaya herhangi bir tarzda şiddet içerikli görsel getirmemelidir – giysilerinde (çoraplar ve ayakkabılar da dahil), sırt çantalarında ve beslenme çantalarında. “Şiddet içerikli karakterleri” sorunları çözmek için şiddete başvuranlar olarak tanımlıyoruz. Süper kahramanlar da kesinlikle bu kategoriye giriyor.

Okulun Elkitabı’ndaki giyim kuralları bölümüne lütfen göz atın.

Giyim kurallarımızla ilgili iş birliğiniz için minnettar olacağız.

Yorumu tam burada size bırakıyoruz. Bizim söyleyebileceğimiz tek şeyse kocaman bir “NE?” olabilir ancak.